Colegiului Național “Sfântul Sava” din București are un nou director

Colegiului Național “Sfântul Sava” din București are un nou director


Anul 2022 este un an important care aduce schimbări legate de organizarea anului școlar pe toate planurile, formale sau de conținut, atât pentru elevi cât și pentru profesori. Colegiul Național “Sfântul Sava” din capitală anunță prin intermediul noului director, profesor Cristina Pavăl, că aceste provocări vor fi abordate holistic, împreună, în spiritul continuării educației de calitate pe care o reprezintă de secole acest colegiu. 

În mesajul adresat la deschiderea anului școlar, doamna director Pavăl, profesor de fizică al colegiului, a transmis elevilor: “Un personaj din povestea ‘Alice în țara minunilor’ spunea că ‘este nevoie de tot alergatul pe care îl poți face, pentru a te menține în același loc; dacă vrei să ajungi în altă parte, trebuie să alergi de cel puțin două ori mai repede. Scopul celor patru ani de liceu este să sprijine toată evoluția, toată dezvoltarea de care sunteți capabili, dragi elevi, însă trebuie să fiți dispuși să vă asumați. Nu sunteți singuri în acest sprint. Vă aveți unii pe alții și ne aveți pe noi, profesorii voștri, așa că vă încurajez să țintiți cât mai sus și să vă atingeți potențialul, să nu fiți mai puțin decât puteți fi, pentru că sunteți în locul potrivit pentru o astfel de călătorie.

Cu o istorie de peste 300 de ani, Colegiul Național ”Sfântul Sava” a trecut proba timpului. Printre absolvenții de la ”Sfântul Sava” se regăsesc nume sonore, de la personalități culturale ale perioadei interbelice, la medici, profesori, magistrați, ingineri, rege. În continuare, absolvenții colegiului sunt admiși la cele mai prestigioase universități din țară și din afara ei.

“Vă sfătuiesc să nu luați istoria colegiului ca o presiune, ca o moștenire intimidantă, ci ca pe o încurajare. Dacă aveți încredere în profesori și în ghidajul lor, dacă munciți în direcția care vă pasionează, ”Sfântul Sava” vă va ajuta să ajungeți acolo unde vă doriți. Îi provoc pe toți nou-veniții să se ridice la nivelul rezultatelor colegilor lor mai mari și, de ce nu, chiar să îi depășească”, menționează doamna director Cristina Pavăl.

“Cu siguranță că în cuvântul de deschidere al următorilor ani se va vorbi despre voi la fel de elogios! Realitatea în care trăim este complicată, iar lumea e un loc care poate intimida și dezorienta. Sper că vom contribui cu toții la crearea unui spațiu sigur aici la ”Sfântul Sava”. Liceul poate deveni o a doua casă, o familie aleasă, atâta vreme cât această experiență este abordată cu deschidere și cu respect față de cei din jur: atât colegi, cât și profesori. 

La ”Sfântul Sava” încurajăm dezvoltarea individuală și autodisciplina, susținem gândirea critică a elevilor și libera dezvoltare a personalității. Noi, profesorii, ne străduim să fim modele de urmat și parteneri în învățare, fără însă a modifica ceea ce vă face unici. Acest lucru ne aduce și nouă o împlinire cum numai profesia de dascăl ți-o poate da. 

Scopul educației este, la prima vedere, progresul individual, dar la o analiză mai atentă, este despre crearea unei lumi mai bune pentru noi toți. Vă propun să începem acest an cu promisiunea că vom face fiecare tot ce ne stă în putință pentru a realiza acea lume mai bună, parcurgând fiecare pas în procesul cunoașterii și nearzând nicio etapă”.


În topul primelor 50 de specializări din țară după ultima medie de admitere la liceu, Colegiul Național ”Sfântul Sava” ocupă prima și a doua poziție (specializările matematică-informatică, bilingv engleză, cu ultima medie de admitere 9,89, respectiv științele naturii cu 9,87), ultima medie de intrare fiind 9,66.

La bacalaureat, media rezultatelor celor 238 de absolvenți a fost 9,50, colegiul având cele mai multe medii de 10 din țară (8 absolvenți).

Rezultatele de la olimpiadele și concursurile derulate în anul școlar precedent sunt multe și merituoase și ascund multă muncă din partea elevilor și profesorilor care i-au pregătit. La olimpiadele internaționale au existat un număr de 20 de participări, toate recompensate cu premiile I, II, III, mențiuni, medalii de aur, argint și bronz la olimpiadele de geografie, latină și filosofie, dar și la concursuri internaționale de chimie, fizică, astronomie și astrofizică, lingvistică.

Olimpiadele și concursurile naționale au însumat 170 de participări, toate încununate de succes: fiecare treaptă a podiumului, mențiuni și premii speciale. Vorbim din nou de matematică, fizică, chimie, informatică, engleză, franceză, geografie, filosofie, latină și religie, dar și de olimpiada națională de lectură și olimpiada națională de Cultură și spiritualitate românească.

Pe lângă performanțele de la olimpiade, elevii de la “Sf. Sava” au inițiat proiecte și programe de mare anvergură, ei participând la cele mai diverse concursuri: de la debate la întreceri de echitație, de la robotică la concursuri de teatru, de la oratorie la concursuri de supraviețuire în spațiu.

Misiunea Colegiului Național “Sfântul Sava”: o tradiție de secole, un viitor pe măsură!


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!