Sorin Feroiu, pionerul activitatii de training

Sorin Feroiu este unul dintre pionerii activitatii de training din Romania. Este trainer acreditat ANC si are, de asemenea, certificari internationale de la Master Trainer Institute, Achieve Global, Persolog. Este NLP Practitioner (IANLP), Executive Coach ( AoEC), Consilier in cariera (GCDF). In prezent, Sorin Feroiu este Managing Partner al companiei de training si consultant Sof Consulting.

www.softlearning.ro

Nume si prenume: Sorin Feroiu
Functie: Pionerul activitatii de training
Tema intalnirii: Sorin Feroiu, pionerul activitatii de training
Data: 20-09-2017

  

Femei in Afaceri: Activezi ca trainer de aproape 20 de ani, ce s-a schimbat de atunci?

 

Sorin Feroiu: S-au schimbat multe. Oamenii cauta solutii mai rapide la problemele cu care se confrunta la job (asa zisele scurtaturi), din acest motiv, au tendinta de a ignora “bazele”(fundamentele) oricarei constructii serioase de competente solide.

Este ca si cum ar vrea sa obtina direct diploma de master, fara a mai urma cursurile din anul 1 si 2. Accesul la informatie este mult mai rapid, prin urmare oamenii nu mai doresc sa discute teorie in sala, ci vor mai multa practica. Ei considera ca stiu, insa, de multe ori, confunda accesul la informatie cu stapanirea abilitatilor (nu fac diferenta intre “a sti despre...” si “a fi in stare sa...”).

 

Generatiile de millenials sunt incredibil de rapide, inteleg foarte repede esenta si sunt dornice de feedback rapid, instsntaneu, vor sa vada imediat rezultatele actiunilor lor. Gamificarea prinde din ce in ce mai mult teren (aplicarea principiilor de gaming in programele de dezvoltare profesionala). 
Programele de training de business implica o componenta din ce in ce mai importanta legata de dezvoltarea personala.

 

 

Femei in Afaceri: Lucrezi cu oamenii, ce ai imbunatati la ei?

 

Sorin Feroiu: As lucra mult la convingerile lor. I-as sprijini sa-si inlocuiasca convingerile limitative cu alte convingeri, care sa le ofere perspective largite de actiune si schimbare comportamentala. Atunci cand actiunile noastre sunt diferite, atunci rezultatele pe care le obtinem vor fi diferite. Si pentru asta e nevoie de schimbarea anumitor convingeri.

 

Femei in Afaceri: Ce sfat oferi cursantilor la final de cursuri?

 

Sorin Feroiu: Sa incerce sa aplice macar unu, doua lucruri invatate la curs si sa observe daca rezultatele obtinute sunt diferite. Sa dea dovada de perseverenta si disciplina in aplicarea noilor abilitati, pentru ca e nevoie de ceva timp pana la instalarea nilor rutine. Sa ramana mereu deschisi la a invata lucruri noi.

  

Femei in Afaceri: Ti ai dorit sa faci si altceva in afara de training?

 

Sorin Feroiu: Da, imi doresc sa incep o afacere in domeniul serviciilor de ospitalitate, dar nu a venit inca momentul potrivit.

 

Femei in Afaceri: Cum sunt doamnele fata de domni la cursurile tale? Exista vreo diferenta?

 

Sorin Feroiu: Nu am observat vreo diferenta semnificativa. Fiind vorba de soft skills (in experientele de invatare pe care le facilitez), diferentele sunt, mai degraba, date de preferintele de invatare, iar acestea nu tin cont de gen, din cate  am observat.

 

Femei in Afaceri: Ce carti te au inspirat si ni le poti recomanda?

 

Sorin Feroiu: Recomand cartea Gandire rapida, gandire lenta de Daniel Kahneman, Five disfunction of a team de Patrick Lencioni si Irational in mod previzibil de Dan Ariely. 

 

 

Femei in Afaceri: Ce pregatesti pentru aceasta toamna?

 

Sorin Feroiu: O serie de sesiuni noi de Train The Trainer, cateva colaborari in domeniul vanzarilor si managementului de vanzari si un proiect de e-learning complex (o Academie de Vanzari).

 

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24