Interviu cu Yveline Bonora, owner Les Saveurs d'Yveline
Nume si prenume: Yveline Bonora
Functie: Owner
Compania: Les Saveurs d'Yveline
Data: 21-01-2013

Mi-am dorit sa o prezint comunitatii Femei in Afaceri pe dna Yveline Bonora din momentul in care am ajuns in posesia primului borcanel de gem de rubarba si capsuni. Cand am descoperit ce combinatii neasteptate de fructe si condimente se gasesc in oferta de produse Les Saveurs d'Yveline, mi-am dat seama ca povestea domniei sale este interesanta si ca e firesc sa fie cunoscuta de cei care apreciaza lucrurile facute cu pasiune. Dna Yveline Bonora este cetatean francez si a venit in Romania impreuna cu sotul sau, un Chef care a raspuns unei oferte de lucru foarte interesanta.

 

Veronica Stancu, Femei in Afaceri: Dna Yveline Bonora, va invit sa ne spuneti cate ceva despre povestea dvs. – pasiunea pentru gemuri si dulceturi pe care ati dobandit-o de la bunica dvs.

 

Yveline Bonora: M-am nascut in sudul Frantei, pe Coasta de Azur, si am fost crescuta de doi parinti talentati: mama, pasionata de bucatarie, si tata, pasionat de gradinarit. Ei m-au facut sa descopar toate fructele exotice care cresc in climatul local: citrice, kiwi, banane, nucsoara, smochine, feijoa, fructul pasiunii. Mi-am petrecut toate vacantele de vara la ferma bunicilor mei din Normandia si o ajutam pe bunica sa stranga recolta de fragi, coacaze, pere si toate celelalte fructe din livada; apoi, atunci cand am crescut, am inceput sa prepar dulceturi delicioase sub atenta ei indrumare.

 

V.S.: De cati ani locuiti in Romania si cum ati ajuns aici?

 

Yveline Bonora:  S-au implinit 5 ani. Sotul meu venise cu un an inainte  pentru a deschide un restaurant pentru un om de afaceri roman.

 

V.S.: Gogonele, lamaie si ghimbir; pere si chimen; caise cu lavanda; caramel cu sare; pepene verde cu petale de trandafiri si multe altele! Ce va inspira in realizarea unor combinatii extravagante?

 

Yveline Bonora: Combinarea fructelor, florilor si a condimentelor face parte din traditia franceza, mai ales in zona Provence; dulceturile nu lipsesc de la micul dejun si sunt folosite la prepararea multor deserturi. Sotul meu, Just, este un Chef cu o experienta indelungata in gastronomie si elaboram impreuna multe retete interesante.

 

V.S.: Cine sunt clientii dvs. si cum a reactionat initial piata din Romania la produsele Les saveurs D’Yveline?

 

Yveline Bonora:  In 2010, la inceputul activitatii, ne-am intalnit viitorii clienti la targurile la care am participat, invitandu-i sa deguste produsele noastre. Prima reactie a fost aceea de surprindere, urmata de curiozitate! Din fericire, gama noastra de produse este foarte variata si fiecare persoana isi poate gasi dulceata preferata. Clientii nostri sunt in mod evident gurmanzi, dar si gourmet, sunt dispusi sa incerce diverse retete, sunt atenti la calitatea ingredientelor si cunosc ultimele tendinte in domeniu.

 

V.S.: Unde se gasesc dulceturile dvs.? Stiu ca le distribuiti in cateva magazine de delicatese si lanturi hoteliere.

 

Yveline Bonora: Produsele noastre se gasesc in bacanii si magazine de delicatese, in saloane de ceai,  in reteaua librariilor Carturesti si la Madame Lucie. Dulceturile noastre se regasesc si in oferta de mic dejun a hotelurilor Pullman, Intercontinental, Radisson Blue, Epoque si Carol Parc.

 

V.S.: Va ganditi la extinderea business-ului in alte orase din Romania, dar si in Franta?

 

Yveline Bonora: Suntem prezenti in cateva magazine din Iasi, Constanta, Cluj, Brasov si speram ca ne vom facem cunoscuti si in restul tarii; este una dintre prioritatile noastre. La Franta nu ne gandim deocamdata; avem, de exemplu un client nou la Sofia, in Bulgaria. Credem ca vom deveni in curand si mai cunoscuti cu ajutorul site-ul pe care il pregatim.

 

V.S.: Ce parere aveti despre mediul de afaceri feminin din Romania? Exista diferente semnificative intre patria dvs. de adoptie si Franta?

 

Yveline Bonora:  Nu am observat diferente semnificative si consider ca femeile din Romania sunt la fel de active ca cele din Franta.

 

V.S.: Credeti ca in urmatorii ani, in contextul crizei economice, femeile isi vor asuma mai usor calitatea de antreprenoare?

 

Yveline Bonora: Nu sunt un expert in economia internationala, dar cred ca in timpul crizei financiare calitatile feminine – seriozitatea, rigoarea si viziunea pe termen lung – sunt de un real folos in contextul actual.

 

V.S.:  Stiu ca administrati afacerea impreuna cu sotul dvs. Care sunt calitatile pe care le aduce fiecare dintre dvs. in afacere? Cu alte cuvinte, in ce fel va completati in business?

 

Yveline Bonora: Sotul meu, Just, are o energie incredibila, 50 de idei pe minut si are mereu in minte noi produse pe care sa le cream! Eu incerc sa canalizez acest surplus de energie si sa ducem la bun sfarsit fiecare idee. El are, de asemenea, calitatile unui bun organizator si rezolva intotdeauna problemele tehnice. In ceea ce ma priveste, sigur ca si eu contribui cu idei si cu acel savoir faire mostenit de la familia mea; in plus, ma ocup de estetica produselor noastre, de ambalaje si de marketing. Ne completam si asta este tot ce conteaza! In echipa noastra avem un ajutor pretios, Catalin Mihai, care se ocupa eficient de activitatile comerciale si administrative.

 

V.S.: Exista o personalitate feminina cunoscuta care v-a inspirat din punct de vedere personal si profesional?

 

Yveline Bonora: Sunt impresionata in mod deosebit de parcursul profesional pe care l-a avut Anne-Sophie Pic. Restaurantul ei a fost inclus in Ghidul Michelin si a fost aleasa in 2011 cel mai bun Chef feminin din intreaga lume dintre 8000 de candidati recunoscuti ca Chefi.

 

 

Aflati mai multe despre dulceturile Les saveurs d’Yveline pe : www.yveline.ro

 

Interviu realizat de Veronica Stancu

 

 

 

 

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24