Interviu cu Loredana Munteanu si Cristina Dobrescu, Project Managers “Arta nu musca”
Nume si prenume: Loredana Munteanu si Cristina Dobrescu
Functie: Project Managers
Data: 27-04-2014

Loredana Munteanu este fondatoarea si coordonatoarea proiectului “Arta nu musca”. A urmat cursurile Facultatii de Stiinte Politice si Sociologie, iar ideea proiectului i-a venit in anul al doilea de masterat, idee pe care a transformat-o si in lucrarea ei de disertatie. Astfel, „Arta nu musca” a devenit primul si singurul ei job.

Cristina Dobrescu, PR si Project Manager, si-a inceput cariera in contabilitate. A urmat Facultatea de Finante si Banci si un masterat in contabilitate si audit, a lucrat 4 ani intr-o firma de contabilitate, insa, dupa organizarea primului eveniment impreuna cu Loredana, si-a dat seama ca un domeniu creativ i se potriveste mult mai bine.

 

Adina David, Femei in Afaceri: De la ce a pornit ideea acestui proiect si cum ati ajuns sa lucrati impreuna?

 

Loredana Munteanu: "Arta nu musca " a fost, in prima instanta, un exercitiu studentesc, dupa care teza mea de disertatie, ca apoi sa devina un ONG si un proiect de suflet, din dorinta de a apropia publicul mai mult de arta, intr-un mod inedit si creativ. Eu si Cristina aveam prieteni comuni, iar la un moment dat s-a ivit ocazia sa vorbim mai multe si, dintr-una in alta, bazandu-ma pe intuitie, i-am propus sa lucram impreuna, in urma cu 2 ani.

 

Cristina Dobrescu: Ideea a fost a Loredanei. In clipa in care mi-a povestit despre acest frumos proiect, imi doream sa fac parte din el, asa ca atunci cand mi-a propus sa fim partenere, m-am bucurat tare mult.

 

A.D.: Cum se imbina antreprenoriatul si arta? Unde incepe creativitatea si unde simtul practic? 

 

Loredana Munteanu: Imbinarea lor a condus la antreprenoriatul artistic. Am identificat o problema : lipsa consumului de produse culturale si lansarea de prejudecati (arta e plictisitoare, nu se intampla oricum nimic, unde sunt artistii, etc).

Solutia nostra, care presupune atat multa creativitate, cat si simt practic: apropierea publicului de acte culturale, prin crearea de proiecte si evenimente inedite, in spatii neconvetionale, cu acces gratuit ( vezi Muzica clasica la metrou ) cu scopul de a le starni curiozitatea, de a estompa prejudecati si totodata de a reafirma conceptul de " arta".

 

Cristina Dobrescu: Proiectele noastre au la baza multa creativitate din dorinta de a le arata oamenilor ca arta se consuma in mod frumos, relaxat.

 

A.D.: Activitatea voastra principala presupune sustinerea tinerilor artisti talentati din diferite domenii. Care sunt cele mai active domenii artistice, cu cel mai mare potential de dezvoltare si promovare?

 

Loredana Munteanu: Tinerii artisti au nevoie de sustinere si de incurajare la inceput de drum, si mai ales intr-o societate unde nu sunt promovati la nivel inalt. Din experienta noastra, domeniile cu cel mai mare potential sunt : muzica, pictura si dansul, poate pentru ca sunt si forme mult mai expresive si reusesc sa atinga sufletul mult mai repede.

 

Cristina Dobrescu: Muzica este principalul domeniu de activitate, doarece muzica se afla in tot ceea ce facem noi, in gandurile noastre, este mult mai aproape de sufletul nostru, iar dansul te ajuta sa te eliberezi de toate gandurile, precum si pictura.

 

A.D.: Ce inseamna pentru voi creativitatea? Credeti ca poate fi aceasta invatata sau te nasti cu aceasta calitate?

 

Loredana Munteanu: Te nasti, eventual, cu o inclinatie spre creativitate, dar de dobandit este un proces cognitiv de-a lungul vietii. Activitatile si preocuparile zilnice creaza doza aceea de creativitate. Pe mine m-au influentat in mod decisiv toate cartile pe care le-am citit pana in prezent, muzica pe care am ascultat-o, calatoriile, locurile pe care le-am vizitat, imagini care mi-au ramas in minte, natura sau oameni care mi-au transmis ceva.

 

Cristina Dobrescu: Da, te nasti cu o mica doza care se mareste in urma tuturor activitatilor pe care le intreprinzi in viata de zi cu zi. Ador sa citesc carti din diferite domenii, sa ascult muzica si sa vizionez filme care transmit o poveste.

 

A.D.: Asociatia a crescut frumos in ultimii doi ani, v-ati dezvoltat mult si ati reusit sa deschideti apetitul multor persoane pentru activitati culturale. Care sunt obiectivele voastre pentru anul 2014?

 

Loredana Munteanu: Multumim, acesta a fost principalul obiectiv: sa crestem frumos si sa rezolvam treptat si sigur problema mai sus mentionata. Ne-am propus ca in anul 2014 sa celebram dragostea (care misca sori si stele).

Avem convingerea ca, omul educat / "tratat" prin valori precum: dragoste, emotie, sinceritate si curajul de a-si exprima cele mai profunde trairi, va contribui la schimbarea reala, in bine, de care comunitatea are nevoie pentru a se dezvolta coerent si in alte domenii.

Cristina Dobrescu: Multumim frumos. Anul acesta ne pregatim de cea de a treia editie a proiectului nostru de suflet “Muzica clasica la metrou”. Pregatim mult mai multe surprize, concerte in mai multe statii, implicam mult mai multi artisti.

 

A.D.: Dintre toate proiectele pe care le-ati realizat pana acum, care a fost cel mai dificil si care v-a adus cele mai multe satisfactii?

 

Loredana Munteanu: Toate ne-au adus satisfactii, fiecare in parte a contribuit la ceea ce suntem in acest moment. Proiectul care a presupus cele mai multe resurse, atat materiale, cat si umane este " Muzica clasica la metrou", gratie caruia am demonstrat ca muzica clasica are viitor, are artisti extraordinari si ca merita sa mergem la astfel de spectacole.

 

Cristina Dobrescu: Toate proiectele sunt parte din noi, dar cel care ne-a adus cele mai multe satisfactii, dar care a presupus mai mult efort a fost “Muzica clasica la metrou”. Suntem foarte fericite ca noul nostru proiect, “Livrez dragoste” a fost atat de bine primit, atat in media, cat si de oameni, care ne-au trimis gandurile lor intr-un numar foarte mare.

 

A.D.: Ultimul vostru proiect, „Livrez dragoste”, le ofera posibilitatea oamenilor de a le trimite celor dragi o scrisoare ca pe vremuri, scrisa de mana, sigilata cu ceara si livrata de un curier. Feedback-ul primit si reactiile oamenilor au fost cu adevarat impresionante. Cum planuiti sa dezvoltati acest proiect?

 

Loredana Munteanu: Acest proiect a depasit cu 50 % asteptarile noastre, ceea ce ne bucura enorm. Sezonul pilot (martie-octombrie 2014) va oferi publicului posibilitatea sa isi exprime cele mai frumoase ganduri destinatarilor din Bucuresti, dar suntem in tratative pentru extinderea conceptului la nivel national.

 

Cristina Dobrescu: Ne dorim sa extindem proiectul si in alte orase, in momentul de fata discutam cu cei din Brasov. Politia din Brasov sunt mai mult decat incantati de acest minunat proiect si isi doresc sa colaboram pentru ca locuitorii orasului sa se bucure de acest proiect.

 

A.D.: Cum va finantati proiectele?

 

Loredana Munteanu: Fiecare proiect are un mesaj concret, ceea ce presupune aparteneta cu sponsori si parteneri care se potrivesc cu directia propusa. De asemenea, ne mai inscriem in diverse competitii sau platforme pentru accesare de bani publici.

 

Cristina Dobrescu: Pe langa proiectele pe care le facem, organizam diverse evenimente si pentru zona de business, evenimente personalizate cu directie cultural artistica, sau doar o parte dintr-un eveniment. Ne inspira clientul respectiv, iar creativitatea ne ajuta intotdeauna J

 

A.D.: La final, ce cuvinte simple, dar pline de miez, definesc proiectul „Arta nu musca”?

 

Loredana Munteanu: Doza enervant de creativa, proiecte culturale neconventionale si antreprenoriat

 

Cristina Dobrescu: Tineri talentati artisti, dragoste, oameni cu scaun la cap

 

Va multumesc pentru timpul acordat si va urez mult succes in toate proiectele minunate pe care veti continua sa le creati!

 

www.artanumusca.ro

 

Interviu realizat de Adina David

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24