Interviu cu dr. Mihaela Leventer, owner Dermastyle
Nume si prenume: Mihaela Leventer
Functie: Owner
Compania: Dermastyle
Data: 12-04-2013

Cu o experienta de 20 de ani in dermatologie, dr. Mihaela Leventer este unul dintre primii antreprenori din sistemul medical privat din Romania. Dupa ani de experienta capatata in sistemul medical public si multe participari active in cadrul congreselor internationale, decide sa infiinteze prima clinica privata de dermatologie din Romania – Dermastyle, primul centru de competenta dedicat sanatatii si frumusetii pielii.

Fondatoare a Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala (www.srme.ro) si membru de seama al asociatiilor din domeniu, nationale dar si internationale, dr. Mihaela Leventer a inovat in permanenta domeniul dermatologiei si al medicinei estetice, aducand pe piata, in premiera pentru Romania, proceduri precum chirurgia Mohs (tratarea cancerului de piele), primul implant de par sau primele tratamente de peeling. Anual, organizeaza campanii de educare a publicului asupra pericolelor expunerii la soare sau campanii de informare asupra unor probleme dermatologice precum acneea.

Din 2007 este doctor in medicina, iar planurile de viitor ale business-ului condus de dr. Mihaela Leventer pozitioneaza Romania in topul tarilor inovatoare in domeniul medicinei dermatologice si estetice.

 

Marina Bizera, Femei in Afaceri: Afirmati undeva : „Am ales dermatologia, desi tanjeam dupa chirurgie.” Cum ati facut aceasta alegere?


Dr. Mihaela Levener
: In Romania exista mentalitatea ca anumite meserii sunt destinate femeilor si ca mai bine nu te bagi in domeniul barbatilor, pentru ca doar ei pot performa. Desi pentru o clipa m-am vazut intr-o meserie masculina cum este chirurgia, am ales totusi un domeniu in care femeile pot sa straluceasca. Mi-am dorit sa inteleg pielea si patologia ei pentru ca bunica mea avea psoriazis si doream din toata inima s-o ajut. Facem de multe ori in viata alegeri fara sa stim unde ne va duce destinul. Unele dorinte esueaza, altele se implinesc. Acum stiu ca, indiferent de domeniul in care activezi, importanta este pasiunea pentru lucrul bine facut.


M.B.: Cum a aparut ideea unei clinici specializate in dermatologie?


Dr. Mihaela Leventer
: Am lucrat multi ani in cel mai important spital de dermatologie din tara, spitalul Colentina, alaturi de colegi absolut admirabili, dar obligati sa-si faca meseria in conditii insalubre si de saracie maxima. Dintre sectiile spitalului, Dermatologia a fost in permanenta marginalizata si subfinantata, desi era recunoscuta la nivel national. Masurile luate de schimbare a sistemului de sanatate nu si-au propus niciodata transformarea batranului spital de dermatologie intr-o clinica performanta si eficienta financiar, ci doar au adus reduceri de paturi si de bugete. Observand eficienta cabinetelor de dermatologie din vest, am inteles ca se poate face medicina si altfel. Asa am initiat proiectul “Clinica privata de dermatologie”, centru dedicat total sanatatii si frumusetii pielii. Pornind de la deriva sistemului public de sanatate, mi-am dorit o oaza de normalitate si calitate.

 

M.B.: Ce ne puteti spune despre trecerea de la medicina la antreprenoriat/ managementul unui business?


Dr. Mihaela Leventer
: Inceputurile unui business inseamna multe vise si calcule nerealiste. Dincolo de entuziasm, iti trebuie o perseverenta nemarginita si capacitate de observatie, invatare si adaptare. M-am autodisciplinat si am investit tot timpul meu si toata pasiunea initial cabinetului, apoi clinicii pe care am organizat-o. Am participat la doua cursuri de management pentru cabinetul de dermatologie si am fost bucuroasa sa descopar ca intuisem corect. Pana la un punct am putut sa lucrez atat ca medic, cat si ca manager, dar, pe masura ce m-am dezvoltat, am inteles nevoia intaririi afacerii cu profesionisti in management. In acest moment, am ramas sufletul clinicii si seful medical, dar de management se ocupa specialistii.


M.B.: Ce v-ati propus pt 2013, veti continua sa organizati campanii pentru sanatatea pielii?


Dr. Mihaela Leventer
: In luna iunie organizez un curs pentru experti in dermatochirurgie oncologica. Impreuna cu un grup de 9 profesori americani, membrii marcanti ai Academiei Americane de Dermatologie, particip alaturi de medicii din clinica la primul curs life de chirurgia tumorilor cutanate, efectuat in Bulgaria, dupa care intreaga echipa va veni in Bucuresti unde vom efectua operatii demonstrative pentru medicii romani. In cadrul acestui program, mai multi pacienti cu tumori de piele vor fi operati gratuit. In iulie are loc al doilea curs de microchirurgie Mohs, de asemenea o colaborare romano-americana. Vom avea un eveniment dedicat Melanoma Day de avertizare a populatiei cu privire la expunerea neprotejata si prelungita la soare si voi lansa o carte dedicata publicului interesat de acnee si tratamentul ei.


M.B.: Realizarile dumneavoastra sunt admirable, v-ati facut cunoscuta si pe plan international.  De ce ati ales sa ramineti in tara?


Dr. Mihaela Leveter
: Pentru ca aici am familia, prietenii. Cred ca Romania este o tara frumoasa in care merita sa lupti s-o aduci pe drumul dezvoltarii. Cu cat mai multe oaze de normalitate si seriozitate, cu atat mai bine. In plus, nu ai cum sa te plictisesti aici, pentru ca sunt foarte multe de facut.


M.B.: In toate testimonialele dvs., mentionati si echipa exceptionala cu care lucrati. Cum se formeaza o echipa competitiva?


Dr. Mihaela Leventer
: Desi m-am antrenat sa fiu autonoma si independent, am invatat ca e nevoie de echipa “sa schimbi rotile autovehicolului in 9 secunde”. Medicina este un sport in echipa si de aceea m-am inconjurat de oameni care impartasesc aceleasi valori. Lucram impreuna intr-un mediu placut, prietenesc. I-am invatat pe cei de langa mine ce stiam, i-am sustinut sa invete si de la altii, discutam cazurile grele sau interesante. Am organizat consiliul specialistilor care se reuneste ori de cite ori e nevoie, suntem conectati si la o retea internationala de experti dermatologi cu care ne consultam cand simtim ca se impune. Avem posibilitatea sa lucram cu cele mai performante echipamente, ne retehnologizam in permanenta, ne verificam rezultatele in strainatate. Liantul echipei este in principal performanta profesionala, faptul ca lucram egal, fara ierarhii artificiale, cu scopul unic de a servi cit mai bine pacientul. Am dovedit ca satisfactia profesionala este insotita si de satisfactie materiala.


M.B.: Viata profesionala de succes isi lasa amprenta asupra vietii personale? Ati facut astfel de compromisuri, sacrificii?


Dr. Mihaela Leventer
: Cred ca singurul sacrificiu este lipsa timpului pentru relaxare si distractie. Dar cu o organizare riguroasa, se poate sa mai iei masa cu prietenii, sa pleci si in scurte vacante, sa citesti, sa vezi un film, sa intri intr-o expozitie. Cand e pace si echilibru in viata de familie, e ordine si disciplina si in cea profesionala.


M.B.: Ati adus foarte multe tehnici noi in Romania, cum vor evolua acestea si ce se poate face pentru preventie?

 

Dr. Mihaela Leventer: Medicina viitorului nu inseamna doar inovatie, ci mai ales networking si robotizare. Medicul viitorului va tine cont de stilul de viata, mediul din care vine pacientul pentru a corija problemele inainte ca ele sa apara. Se discuta de medicina celor patru P: predictiva, preventiva, personalizata si participativa.


M.B.: Ati avut un mentor in afaceri?

 

Dr. Mihaela Leventer: Bunicul meu a fost candva un antreprenor de succes; tatal meu, economist de profesie, a fost obsedat de munca cinstita care sa te lase sa dormi noaptea linistit; de la mama am mostenit perseverenta si rigoarea. In profesie am invatat mult de la mentorul meu, profesorul Field, care, la randul lui, m-a propus si pe mine sa fiu mentor pentru altii.

 

M.B.: Ce recomandari aveti pentru o tanara din comunitatea Femei in Afaceri care doreste sa inceapa un business?

 

Dr. Mihaela Leventer: Chiar daca inceputul este ezitant si greutatile par sa te doboare, cu onestitate, perseverenta si rigoare poti sa reusesti. Invata sa observi, sa asculti si sa fii salariatul model in propria firma. Ofera angajatilor tai ceea ce ai fi dorit si tu sa ai, adica respect si consideratie.


Va multumim!


Interviu realizat de Marina Bizera

 

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24