Interviu Adela Grigoriu, Partener si CEO, Co-Factor
Nume si prenume: Adela Grigoriu
Functie: Partener și CEO
Compania: Co-Factor
Data: 18-03-2021

 

Ziua Internațională a Drepturilor Femeilor, sărbătorită recent, ne-a oferit cel mai firesc prilej de a vorbi despre tehnologie la feminin. Astfel, vă propunem un interviu cu Adela Grigoriu, partener și CEO Co-Factor, dar și co-fondator al Code of Talent.

Așa cum o descriu colegii, Adela Grigoriu aduce în fiecare zi la birou empatie, echilibru, energie și entuziasm. Calitatea de "partener" o descrie cel mai bine, deoarece nu este doar o colegă, un manager sau un consultant, deși îndeplinește cu succes toate aceste funcții, ci o adevărată parteneră de lucru și de afaceri.

Iată care sunt rolurile pe care o femeie le poate juca cu succes în domeniul IT. 


FEMEI IN AFACERI: Ce crezi că pot aduce femeile în tech? Care consideri că este contribuția ta personală?

Adela Grigoriu: Cred că femeile sunt esențiale în tehnologie, ca în orice alt domeniu de altfel. Știm cu toții că intuiția feminină este de neînlocuit, indiferent de domeniul de activitate și face casă bună cu raționalul masculin (și nu spun că noi nu am fi raționale). Femeile sunt bune programatoare, team-leaders desăvârșite, QA testers, dar și extraordinar de competente în poziția de project managers. Când își propun să facă performanță, femeile  reușesc să ajungă la cel mai înalt nivel și excelează în orice rol și în orice domeniu.

Ca team leader, contribuția mea este aceea de a aduce echilibru, de a le oferi încredere oamenilor cu care colaborez, de a menține echipa unită, de a insista pe look-ul și feel-ul aplicației noastre, cât și acela de a încuraja integrarea în soluția noastră tech Co-Factor, a ceea ce numim human touch.

De asemenea, în calitate de consultant în tech, transmit nevoile clientului către echipa tehnică într-o manieră în care să poată fi traduse mai ușor în cod. Sunt, pe rând, avocatul clientului, când o solicitare pare misiune imposibilă, dar și avocatul echipei, atunci când suntem nevoiți să spunem "nu" partenerilor noștri, lucru care, din fericire, se întâmplă extrem de rar.

Totodată, sunt o persoană deschisă, care iubește oamenii și încurajez interacțiunea pe cât posibil, consider că este un element esențial inclusiv pentru igiena relațiilor profesionale.

FEMEI IN AFACERI: Cum te simți lucrând într-o industrie dominant masculină?

Adela Grigoriu: De fapt, mă simt chiar bine! Cred că a fi femeie într-o industrie ca aceasta nu poate fi decât benefic pentru toți cei implicați. Femeile aduc o valoare importantă într-un business, iar empatia, oricât de ciudat ar suna, face pereche cu tehnologia și se completează reciproc.

Când am început să lucrez în domeniul IT, în urmă cu zece ani, aveam în jurul meu colegi exclusiv bărbați. Este adevărat, era un pic straniu, nu vorbeam foarte mult între noi. Însă ulterior, am decis să fiu mai deschisă și să fac eu primul pas. Treptat au început să reacționeze și ei diferit, să îmi ceară opinia cu privire la activitatea noastră și să fie mai deschiși la ideea de a avea în cadrul echipei mai multe femei.

FEMEI IN AFACERI: S-a întâmplat să te lovești de prejudecăți legate de gen în meseria ta?

Adela Grigoriu: Din păcate, m-am confruntat în meseria mea cu prejudecăți legate de gen. Însă în același timp, consider că persoanele cu prejudecăți fac orice selecție să fie mai ușoară, fie că este vorba despre un partener nou sau de un coleg. Nu m-am lăsat influențată de acest aspect, iar acum, privind în urmă, pot spune că m-a ajutat să devin mai puternică.


FEMEI IN AFACERI: Ce îți place să faci, în afara tehnologiei?

Adela Grigoriu: În general, sunt atrasă de estetic, de frumusețea sub orice formă și urmăresc cu interes trendurile de avangardă. Am chiar o adevărată colecție de pantofi care mă face să mă simt și mai feminină. Muzeele au un magnetism aparte pentru mine, iar fiecare operă de artă îmi incită imaginația și caut să deslușesc misterul pe care artiștii îl “codează” cu atâta inspirație. De asemenea, îmi place să citesc și să călătoresc, activități care îmi oferă ocazia să trăiesc intens vieți ale altor personaje, reale sau imaginare, și în același timp, mă fac să descopăr mereu lucruri noi. În restul timpului, practic yoga și pilates, deoarece mă ajută să dau un boost energiei mele.


FEMEI IN AFACERI: Ai un sfat pentru femeile care își doresc să lucreze în tech, dar ezită?

Adela Grigoriu: După zece ani de activitate în acest domeniu, am învățat cât de important este să ai încredere în tine și în abilitățile proprii. Așadar, sfatul meu pentru femeile care doresc să profeseze în acest domeniu, este să insiste în a convinge angajatorii că merită o șansă, să nu accepte jumătăți de măsură, să aibă bineînțeles încredere în ele, în educația lor dar și în intuiție, care le va ghida cu siguranță spre decizia corectă.

 

 

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24