Camelia Veteleanu, antreprenoarea care a fondat gradinitele Le Caroussel
Nume si prenume: Camelia Veteleanu
Functie: Fondatoare
Compania: Gradinitele Le Caroussel
Data: 02-04-2019

 

A renuntat la mediul corporatist si a decis sa ia calea antreprenoriatului. In 2014 si-a facut curaj si a deschis prima gradinita Le Caroussel exclusiv in limba franceza in Dorobanti, iar in 2018 pe cea de-a doua, in Pipera. La inceputul anului, Camelia a fondat primul institut Petite Enface Boris Cyrulnik din Romania si destinat copiilor cu varste intre 0-6 ani.

  

Femei in Afaceri: De ce ai ales sa pornesti un business asa frumos, dar greu precum gradinitele in limba franceza Le Caroussel?

 

Camelia Veteleanu: Avantajele oferite de bilingvismul precoce (0-7ani) in dezvoltarea cognitiva a unui copil reprezinta de multa vreme subiectul meu de interes . L-am experimentat la primul meu copil, Luca. El a beneficiat de o educatie francofona in cadrul unei crese de stat din Franta. Revenind in Romania, mi-am dorit pentru sora lui o cresa-gradinita in care comunicarea sa fie exclusiv in limba franceza, in care copiii sa vina cu bucurie,  sa atinga un nivel avansat de competente, dar prin metode interactive si dinamice, in  care ei sa fie actorii tuturor actiunilor.

 

Femei in Afaceri : Care sunt cele mai mari provocari ale acestei afaceri?

 

Camelia Veteleanu: Cea mai mari provocare este aceea de a creste afacerii fara a influenta in mod negativ calitatea, lucru care se intampla in multe situatii din jurul nostru.

In cazul gradinitelor Le Carrousel BC, calitatea vine in principal prin echipele care lucreaza cu copiii: francofone, cu experienta de lucru cu copiii, energie si buna dispozitie. Tot timpul!:)

 

Femei in Afaceri : Care sunt primele 3 lucruri pe care trebuie sa le stie un parinte inainte de a veni cu cel mic la gradinitele tale?

 

Camelia Veteleanu: In primul rand, parintele trebuie sa stie ca la Le Carrousel Boris Cyrulnik va gasi o echipa pe care se poate baza: de incredere, dedicata si entuziasta in lucrul cu copilasii lor.

La Carrousel copiii invata sa se deschida catre alte culturi ale lumii, sunt stimulati sa isi puna in valoare toate calitatile, sa isi depaseasca limitele, sa isi asculte emotiile. Sa infloreasca si sa fie pregatiti pentru a deveni scolarii curiosi si entuziasti sa descopere si sa evolueze.

Nu in ultimul rand, parintii trebuie sa stie ca la Carrousel vor avea parte de momente emotionante, dar si de multe momente de bucurie, parte importanta din cadrul acestui parteneriat familie - Le Carrousel BC construit in beneficiul copiilor.

 

Femei in Afaceri: Ai fondat de curand primul institut Petite Enface Boris Cyrulnik din Romania si destinat copiilor cu varste intre 0-6 ani. Care este conceptul acestuia?

 

Camelia Veteleanu: Obiectivul Institutului Petite Enface Boris Cyrulnik Romania, singura antena din afara Frantei a celebrului Institut este de oferi formari realizate de catre aceeasi echipa din Franta in domeniul educatiei copilului intre 0-6 ani. Conceptul se bazeaza pe punerea in practica a celor mai recente descoperiri ale neurostiintei.

Institutul este adresat parintilor si profesionistilor care lucreaza cu copiii.

 

Femei in Afaceri : Inainte ai lucrat intr-o corporatie mare din Bucuresti. Acum, dupa experienta cu antreprenoriatul, cum este mai bine? Antreprenor sau corporatist?

 

Camelia Veteleanu: Fiind o persoana dinamica si careia ii place libertatea de a-si lua propriile decizii, antreprenoriatul mi se potriveste. Dar n-as fi stiut daca nu treceam prin corporatii J. Iar experientele de acolo, mai ales din postura de consultant financiar m-au ajutat inca de la inceput sa gestionez afacerea.

 

 

Femei in Afaceri: Ai locuit o perioada in Franta, ce te-a determinat sa te intorci in Romania?

 

Camelia Veteleanu: Romania are multe de daruit pentru cei care vor sa se angajeze in proiecte ce o vor ajuta sa evolueze, iar gradinitele Le Carrousel Boris Cyrulnik sper sa aiba o mica contributie la constructia sanatoasa a adultilor de maine.

 

Femei in Afaceri: Esti o persoana foarte energica si care transmite mult pozitivism, cum iti mentii aceasta stare de bine?

 

Camelia Veteleanu: Le Carrousel Boris Cyrulnik este unul din motivele care ma ajuta la aceasta stare de bine, dimineata ma trezesc cu bucurie pentru a veni la oricare din cele doua sedii. Nu imi amintesc nici o zi in care nu am avut motivatia de a veni la gradinita. E minunat sa muncesti in mediul in care te simti bine. Dar cei care ma mobilizeaza cel mai mult sunt cei doi copii, veseli si pusi pe sotii. 

 


#CameliaVeteleanu, antreprenoare, gradinitele in limba franceza #LeCaroussel Romania

  

http://www.lecarrousel.ro

 

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24