Camelia Andrita, actrita si co-fondator AKKA SHOW
Nume si prenume: Camelia Andrita
Functie: actrita si co-fondator
Compania: AKKA SHOW
Data: 29-04-2016

Camelia Andrita este actrita cunoscuta in special pentru rolurile de pe scena Teatrului pentru copii Ion Creanga, dar si pentru implicarea in multe alte proiecte artistice cu si pentru copii.

A absolvit Academia de Arte George Enescu, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, SNSPA-PR (masterat), Praga, specializare-Teatrul de Copii si Animatie, iar in prezent este co-fondator si partener in agentia de organizare evenimente pentru copii AKKA SHOW.

 

Mihai Chiratcu, Femei in Afaceri: Buna, Camelia, munca cu si pentru copii este considerata de catre multi dintre noi ca fiind mai dificila decat in cazul adultilor. Cum ai luat decizia de a intra in lumea asta?

 

Camelia Andrita: Buna, Mihai, multumesc pentru invitatie. La inceputurile carierei mele de actrita, aveam un model pe care il admiram, dna Alexandrina Halic, actrita Teatrul Ion Creanga. Visam ca intr-o zi sa fiu ca ea, sa-i fac pe cei mici sa zambeasca si sa traiasca povestile. O poveste frumoasa ma astepta si pe mine, pe scena Teatrului Ion Creanga, timp de 25 de ani.

 

M.C.: De cand ai inceput activitatea in acest domeniu, schimbarile in ceea ce priveste tehnologia au dus si la schimbarea intereselor copiilor. Se mai poate adapta teatrul clasic noii generatii sau e nevoie de o schimbare de abordare?

 

Camelia Andrita: Teatrul este cea mai veche forma de arta, a trecut prin multe schimbari, dar a fost mereu prezent in societate. Adaptarea formei teatrale la provocarile aduse de „lumea moderna” nu tine neaparat de teatru, ci mai mult de oamenii care fac parte din acest sistem. Ei aduc la rampa spectacolul lumii de azi folosind inventiv si poetic recuzita care anima teatrul. Dorinta de schimbare? Acesta este alt subiect.

 

M.C.: Care a fost motivatia din spatele Akka Show? O afacere proprie nu are intotdeauna doar partile frumoase si creative apreciate de un artist.

 

Camelia Andrita: Akka Show a aparut ca o joaca frumoasa, dar si ca o provocare. Alaturi de partenerul meu, Andrei Cimpean, la randul sau artist al Operei Nationale Bucuresti, am pus bazele primei agentii de evenimente pentru copii. De la activari BTL, la evenimente de marketing, propunem pe piata concepte curajoase, avand la baza retete de succes. Copiii sunt cea mai buna sursa de inspiratie pentru noi. Studiem comportamentul si reactiile lor, ne bazam pe feedback-ul parintilor, astfel anticipam interesele lor si aducem pe piata evenimente de calitate.

 

M.C.: Cu ce planuri abordezi anul 2016? Vei fi mai mult antreprenor sau mai mult artist?

 

Camelia Andrita: Ca de obicei, ma impart intre activitati. Traiesc ca artist si invat sa fiu antreprenor, cred ca poti sa-mi spui ca sunt mai mult „art-preneur”. Prin evenimentele pe care le creez, cu pasiune si curaj, sustin si promovez artistii si creatiile lor.

 

M.C.: Cu ce proiecte Akka Show te mandresti? Stim cu totii ca unele ne raman la suflet.

 

Camelia Andrita: Ce fel de proiecte ne fac fericiti? Atunci cand te implici 100% in fiecare proiect, e greu sa alegi unul in detrimentul celuilalt, exact ca la teatru. De aceea iti voi raspunde ca sansa de a lucra la proiecte noi ma face sa ma simt mandra si implinita. 

 

M.C.: Din multele roluri pe care le joci in fiecare zi, actrita, antreprenor, femeie, care este cel mai greu de interpretat?

 

Camelia Andrita: Femeie, de departe cel mai complex rol. :)

 

M.C.: Gasesti timp si pentru tine in vartejul cotidian? Ce face Camelia cand nu o vede nimeni?

 

Camelia Andrita: Camelia adora filmele, comediile romantice ma relaxeaza, filmele de epoca ma inspira, iar desenele animate merg de minune la cafeaua de dimineata.

 

M.C.: Cum ar trebui sa fie anul 2016 pentru membrele comunitatii FIA? Ce sfaturi ai avea pentru un an 2016 exceptional?

 

Camelia Andrita: Nu ma simt in masura sa dau sfaturi. Stiu insa ce mi-am propus pentru acesta an: deschide ochii, zambeste si multumeste-i vietii pentru darurile primite!

 

http://akkashow.ro/

 

Interviu realizat de Mihai Chiratcu

Editor Femei in Afaceri

mihai.chiratcu@femei-in-afaceri.ro

 

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24