Angelica Crizboi, Manager RPG Security
Nume si prenume: Angelica Crizboi
Functie: Manager
Compania: RPG Security
Data: 31-07-2015

Dupa absolvirea studiilor in economie, Angelica Crizboi a lucrat in cadrul unei companii IT – Packard Bell Romania, apoi a activat in domeniul vanzarilor in cadrul unei companii suedeze. In ultimii 18 ani a ocupat functia de manager in cadrul companiei RPG Security, fiind singurul manager femeie din domeniul security din Romania.

 

Adina David, Femei in Afaceri: Cum ati decis sa va alaturati companiei RPG Security si sa deveniti astfel prima femeie manager din domeniul security din Romania?

 

Angelica Crizboi: A fost o oportunitate de care am profitat. Practic, a fost vorba si de  sansa, asa cum se intampla de obicei in astfel de situatii.

Ajunsesem intr-un punct mort, pentru ca acolo unde lucram inainte, lucrurile bateau pasul pe loc, si am simtit ca nu mai progresam, nu mai vedeam nici o perspectiva in cariera mea. Atunci am hotarat sa transform o nesansa intr-o oportunitate. Atunci a fost momentul de cotitura in cariera mea, infiintand astfel compania RPG. Se spune ca in viata fiecare are un tren, important este sa-l identifice si sa se suie in el. Unii „stau in gara” o viata intreaga, incercand sa aleaga acel  tren. Eu m-am suit in el si am reusit sa aleg trenul potrivit sau cel putin asa cred. Multi imi spuneau ca nu acesta este trenul, altii au incercat sa ma debarce, eu in schimb, m-am tinut cu dintii de el ,,mergand si pe scara uneori”. Dorinta de a reusi sau frica de esec au fost mai puternice si m-au tinut in acest tren. Restul e munca, foarte multa munca.

 

A.D.: Au trecut 18 ani de atunci – cum s-au schimbat lucrurile pentru dvs. in cadrul companiei si pentru domeniul security in general?

 

Angelica Crizboi: Intr-adevar, au trecut 18 ani de la infiintarea RPG. Nici mie nu-mi vine sa cred, dar resimt o satisfactie nemarginita cand ma gandesc la miile de clienti, de familii carora am reusit sa le asiguram securitatea in acesti 18 ani. De 18 ani, generam incredere.

Nu pot vorbi doar despre mine, caci nu singura am cladit aceasta companie. Am avut o echipa alaturi si toti ne-am schimbat in acesti 18 ani. Ne-am maturizat, am crescut odata cu piata, am evoluat, ne-am adaptat.

Piata serviciilor de securitate s-a schimbat si ea,  pe fondul progresului tehnologic. Daca acum 15 ani, nu se putea asigura transmiterea unui semnal intr-un dispecerat fara existenta unei surse de alimentare cu energie electrica, am ajuns acum sa putem implementa sisteme performante de supraveghere video, in plin camp, fara nicio sursa de curent, fara niciun stalp care sa asigure alimentarea energetica a acestor sisteme.

Societatea a evoluat in acelasi ritm, cerintele consumatorilor s-au diversificat, s-au personalizat solutiile de securitate aparand asa zisele customized solutions. Ingeniozitatea hotilor a evoluat si ea, adaptandu-se unei piete in schimbare si care a avut ca efect direct evolutia tehnologica, greu de imaginat ca fiind posibila acum 20 ani. Legislatia specifica domeniului a evoluat si s-a adaptat vremurilor, fapt imbucurator atat pentru noi, cat si pentru clientii din piata de securitate, adica orice cetatean care la un moment dat poate apela la astfel de servicii.
 

A.D.: Ce trasaturi sunt esentiale in acest domeniu pentru a avea succes si a putea face fata cu brio tuturor provocarilor? Care au fost cele mai mari obstacole pe care a trebuit sa le depasiti?

 

Angelica Crizboi: Aceasta este vesnica intrebare – de ce ai nevoie pentru a reusi? Nu stiu.

Cu toate ca foarte multi reusesc in domenii variate de activitate, nimeni nu ofera un raspuns general valabil. Sansa, noroc, oportunitate, munca multa, studiu, aplicare, dedicare, etc.

Acestea sunt in general atributele ce inconjoara conceptul de reusita in orice domeniu.

Eu mai adaug tinerete, curaj, dezinvoltura, de multe ori chiar inconstienta, indrazneala, intr-un cuvant putina nebunie. Cand ma uit in urma, la cate am realizat, imi spun ca am fost cu siguranta nebuna in tot ce am facut. Asta vine de la inocenta varstei, de la curaj, de la indrazneala tipica varstei cuprinse intre 20 si 30 ani. Acum cu certitudine ca as face altfel, m-as gandi mai mult, as cantari, as astepta momente potrivite. Cineva spunea: cine gandeste prea mult, nu mai actioneaza. Asta e problema.

Obstacole suplimentare fata de cele obisnuite oricarei afaceri, au fost cele legate de domeniu in care activam, femeie fiind. Lumea in general vede o femeie in orice domeniu, mai putin in securitate. Chiar nu stiu de ce.

Am demonstrat totusi ca viziunea mea si a echipei mele a fost, este si sper ca in continuare sa fie una de succes. De ce? Pentru ca intotdeauna ne punem in pielea clientului. Ne intrebam in permanenta ce i-ar conveni clientului, cam cum am putea sa-l multumim, ce nu l-ar satisface, samd. Si cu un simt critic foarte dezvoltat, analizam ce am facut optim, ce am putea imbunatati, cu ce putem veni nou in piata.

 

A.D.: Ce lucruri ati dori sa fie mai bine cunoscute despre domeniul security?

 

Angelica Crizboi: Chiar imi doresc ca prin tot ceea ce facem, sa schimbam putin perceptia publica despre acest domeniu. Sper ca lumea sa intelega nevoia de a se proteja ca fiind o nevoie primara, pentru ca deocamdata, in Romania, atunci cand iti faci o casa, prima oara iti faci gardul, nu-i asa?

Nu poti spune ca te poti muta intr-un apartament, daca nu ai usa. Deci nevoia de siguranta, nevoia de intimitate o constientizam in mod primar, fara sa fie nevoie sa ne spuna cineva despre acea necesitate.

Tot la fel siguranta familiei tale trebuie sa fie asigurata, altfel nu o sa poti lucra, nu ai sa poti iubi, nu ai la cine te intoarce, etc. Asa cum iti cumperi fier de calcat in casa, frigider, televizor, trebuie sa iei in calcul ca toate acestea trebuie asigurate cu un sistem antiefractie. Este foarte simplu. Securitatea este o nevoie primara a omului, doar ca nu o constientizam intotdeauna. Mereu vor exista altii ce vor ravni la bunurile tale, asa ca protejeaza-le.

 

A.D.: Cum arata o saptamana obisnuita de lucru pentru dvs.?

 

Angelica Crizboi: Multitudinea de activitati diferite in care suntem angrenati, diferitele provocari venite din partea solicitarilor clientiilor nostri, ne fac ca fiecare zi sa fie diferita de alta. Ineditul este atractia acestei afaceri.

 

A.D.: V-ati gandit sa incepeti o afacere intr-un alt domeniu? Daca ar fi sa urmati acest drum, ce domenii v-ar atrage cel mai mult?

 

Angelica Crizboi: Cred ca ar avea de-a face cu o activitate bazata mai mult pe aplecarea mea pentru frumos, ceva legat de design. Mi-ar placea foarte mult sa aplic frumusetea pe care o regasesc in tot ceea ce ne inconjoara in natura. Deocamdata mi-am pus in practica cateva astfel de viziuni, in casa familiei mele si sunt foarte multumita atunci cand vad ca familia este fericita cu ideile mele aplicate.

 

A.D.: Ati reusit sa gasiti un echilibru intre viata profesionala si cea personala? Ce v-ati dori sa schimbati din acest punct de vedere?

 

Angelica Crizboi: Pot spune ca da, am gasit acest echilibru. Atentie. Luni dimineata „divortez”. Eu lucrand in fiecare zi impreuna cu sotul, in ziua de luni, incetam a mai fi prieteni. Incepe o noua saptamana de lucru in care suntem parteneri.

De multe ori ne contrazicem, dezbatem concepte si nu gasim intotdeauna consensul, uneori chiar ne certam, dar in fiecare zi ne descoperim. Iar asta este un lucru bun.

Asadar, de luni pana vineri, ne indragostim, iar vineri ne „casatorim” din nou, caci vine weekend-ul .

Incercam sa nu intram in rutina, fiindca rutina duce la disparitia pasiunii. Imi doresc sa pastrez fluturii din stomac asa cum ii simt vineri cand ma recasatoresc.

 

A.D.: La final, ce sfaturi le-ati putea oferi membrelor Femei in Afaceri din punctul de vedere al experientei dvs. profesionale?

 

Angelica Crizboi: Le doresc membrelor Femei de Afaceri sa nu uite ca sunt femei, sa se redescopere in fiecare zi, sa se uite mai des in oglinda sufletului, sa nu rateze momente ce nu se mai intorc, sa-si doreasca cat mai mult, sa indrazneasca si sa nu  uite sa zambeasca mai mult, atat pentru ele dar si pentru cei dragi din jurul lor. 

Multumesc totodata pentru oportunitatea acestui interviu, sperand ca prin cele expuse mai

sus sa fiu de folos femeilor ce vor sa porneasca pe drumul anevoios, dar extrem de incitant al unui intreprinzator.

 

http://www.rpg.ro/

 

Interviu realizat de Adina David      

PR Assistant Femei in Afaceri 

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24