Articole
25-05-2020

 

Contabilitate. Legislație. Selecția cumpărătorilor. Negocieri. Acte, documente și contracte. Vânzarea unei afaceri se lovește inevitabil de toate aceste aspecte. Din fericire, există un om care poate ajuta la descurcarea firului Ariadnei care înconjoară întregul proces de transfer al afacerii: business brokerul!

 

Deși nu este neapărat contabil, avocat sau funcționar public, brokerul are cunoștințele necesare pentru a naviga printre aspectele tehnice și emoționale ale vânzării unui business. Cunoaște reglementările din domeniu, implicațiile fiscale ale unui astfel de demers și este un consilier valoros în toate etapele transferului. Ajută vânzătorul să stabilească strategia de vânzare și de marketing, prețul corect pentru afacere și califică potențialii cumpărători, eliminându-i pe cei care nu au resursele sau competențele necesare pentru a menține activitatea afacerii la un nivel optim.

 

Pe scurt, business brokerul este super eroul din spatele oricărei tranzacții de succes. Fără ajutorul lui, vânzătorul se pierde ușor prin hățișul de detalii administrative și zecile de interacțiuni cu posibili cumpărători.

 

Deși un concept necunoscut până acum câțiva ani, brokerajul de afaceri prinde tot mai mult teren în piața de business din România, fiind disponibile chiar și cursuri de formare în domeniu. Mai mult ca niciodată, pe fondul climatului antreprenorial afectat de pandemia de coronavirus, există o nevoie reală, în creștere, de astfel de specialiști, care pot asista afaceriștii în organizarea strategiei de ieșire. TradeX organizează, la nivel național, cea mai performantă școală, certificată de către International Business Brokers Association.

 

Deși cursul se desfășoară online, organizatorii pun mare preț pe menținerea unei interacțiuni autentice între participanți. Astfel, cursanții vor învăța toți pașii necesari pentru vânzarea și cumpărarea de afaceri, dobândind inclusiv noțiuni juridice și contabile. În plus, cunoștințele teoretice vor fi puse în aplicare prin jocuri de rol și exerciții practice, iar cursul se va finaliza cu un examen interactiv.

 

Formatorul principal al Școlii de Business Broker este Dan Crivăț, Lead Broker și fondator TradeX. Dan are o experiență de peste 20 de ani în vânzarea și cumpărarea de afaceri și va fi susținut, pe parcursul cursurilor, de către un jurist și contabil cu experiență practică în domeniu.

 

Mai multe detalii despre Școala de Business Broker și înscrieri la https://trade-x.ro/ro/devino-broker.

 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24