Articole
01-06-2014

Proiectul de lege care reglementeaza activitatea de voluntariat in Romania a fost adoptat marti, 27 mai, de Camera Deputatilor, cu o majoritate de 302 de voturi din 305.
 

Printre cele mai importante schimbari pe care le va aduce acest proiect de lege se numara recunoasterea voluntariatului ca experienta profesionala si obligativitatea incheierii unui contract de voluntariat. De asemenea, perioadele de voluntariat vor fi recunoscute prin certificate de voluntariat, la cererea voluntarului, la care va fi anexat si un raport de activitate.

 

Conform Mediafax, legea volutariatului reglementeaza participarea persoanelor fizice, neremunerata si bazata pe decizia liber consimtita a acestora, la activitati de voluntariat organizate in Romania de persoane juridice de drept public sau de drept privat fara scop lucrativ.

 

Aceste schimbari sunt aduse pentru a impiedica munca la negru si pentru a incuraja activitatile de voluntariat in Romania, unde procentul de voluntari este de 20% din populatia tarii, jumatate din media europeana.

 

„Azi sunt foarte fericit sa aduc la cunostinta tuturor faptul ca Parlamentul – Camera Deputatilor, Camera decizionala in cazul acestei legi – a votat Legea Voluntariatului, o lege la care personal lucrez de multi ani, dar pe care am depus-o la Senat acum opt luni. Prima prevedere foarte importanta a acestei legi se refera la faptul ca de acum inainte in Romania voluntariatul va fi recunoscut ca experienta profesionala, astfel incat in general tinerii care in timpul studiilor participa la actiuni de voluntariat vor putea sa-si gaseasca mai usor locuri de munca”, a precizat Mihai Sturzu, initiatorul proiectului de lege.

 

Sursa foto: http://www.mondonews.ro/

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24