Articole
01-07-2013

De la numele sticlei la ambalajul simplu si la bautura pe baza de porumb, Vodca lui Tito este autentica. Asta pentru ca creatorul ei este interesat ca totul sa fie cat mai natural. 

 

Bert ”Tito” Beveridge, creatorul si proprietarul acestei senzatii din Austin, Texas, a inceput sa faca votca cu arome pentru prieteni inainte sa-si distileze reteta proprie si sa o transforme intr-o afacere in 1995. Filozofia lui – fa un lucru exceptional, dar accesibil – nu s-a schimbat deloc. ”Brandul meu inseamna sa fac o votca de calitate la un pret rezonabil, ca sa-si permita toata lumea”, spune Beveridge. ”E o prelungire a mea – fac vodca pe care-mi place   s-o beau.

 

Barbatul din spatele brandului aduce produsului o nota umana pe care competitorii nu o au, afirma Lloyd de la Emotive Brand. ”Brandurile de succes au lideri buni cu o viziune puternica, iar asta se simte,” spune ea. ”Consumatorii o apreciaza.”

 

Folosirea acestui concept pe toata platforma promotionala le da de inteles consumatorilor la ce se pot astepta de la Tito – un brand de incredere. ”Cand autenticitatea unui produs este livrata in fiecare moment, se construieste credibilitatea,” spune Lloyd. ”Site-ul lor, platformele de socializare si evenimentele ofera aceeasi experienta; asta cladeste increderea si aduce oamenii mai aproape de brand, acestia simtind nevoia sa le spuna si altora despre produse.”

 

Oamenii vorbesc cu siguranta. In ultimul an, numarul de fani ai lui Tito pe Facebook a crescut cu 93%, iar cei de pe Twitter cu 70%, ajungand la peste 18.800 – cel mai mare numar de fani al vreunei marci concurente. Beveridge le este intr-adevar indatorat platformelor sociale care au facut posibil ca bautura sa imparta acelasi raft cu cei mai importanti competitori din domeniu. ”Platformele sociale sunt ideale pentru circularea vestilor bune, pentru ca nu e vorba despre cine are cel mai mare megafon,” spune el. ”Pentru tipi ca noi care se iau la intrecere cu cei de la Diageo sau Bacardi, acest lucru un factor stabilizator.”

 

Dar calitatea si pretul bauturii sunt motivele care anima fanii. Publicatia Wine Enthusiast a acordat 95 puncte din 100 lui Tito, intrecandu-i pe cei de la Ketel One, Grey Goose sau Belvedere. O sticla de 750 ml de Tito poate fi cumparata la pretul de 20 de dolari, cu 10 dolari mai putin decat o alta sticla a competitiei.

 

Insa, desi marca are succes – Tito a vandut peste jumatate de milion de lazi anul trecut, avand o crestere de aproape 50 la suta in ultimul an – Beveridge refuza sa faca imbunatatiri de efect care i-ar putea stirbi autenticitatea, cum ar fi sa schimbe ambalajul de baza: o sticla si o eticheta de hartie pe care le-a creat singur in Corel Draw.

 

”De ce sa platesc 5 dolari in plus pe sticla pentru vopsea stralucitoare?” intreaba el. ”Ce e inauntru conteaza.”


Sursa: www.entrepreneur.com


Traducere:  A_BEST

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24