Articole
17-02-2014

Incepand din luna februarie, Violeta Luca este noul vicepresedinte si director executiv al magazinului online eMAG.

In noua functie, Violeta Luca va coordona achizitiile, vanzarile, logistica, activitatea din showroom-uri si category management. Ca presedinte al Consiliului de Administratie al Flanco Retail, aceasta va ramane implicata in conducerea companiei si la nivel strategic.

Unul dintre cei mai apreciati executivi din industrie, Violeta Luca s-a alaturat managementului Flanco Retail in august 2011, ca marketing director, potrivit businessmagazin.ro. Anterior functiei ocupate in cadrul Flanco, Violeta Luca a lucrat timp de 8 ani in cadrul Whirlpool Romania, ocupand, incepand cu iunie 2007, functia de director comercial.

Absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si a numeroase cursuri de management, Violeta Luca are o experienta de 13 ani in domeniul electroIT.

„Rezultatele pe care le-a obtinut in ultimii trei ani, alaturi de Flanco Retail, ne-au convins ca poate integra, strategic, activitatile complementare ale celor doua companii si poate indeplini, simultan si cu folos, atat o functie operationala in eMAG, cat si una strategica in Flanco Retail. Pentru planurile noastre de dezvoltare la nivel de grup, profilul ei managerial, confirmat in practica, s-a dovedit foarte potrivit”, spune Iulian Stanciu, actionar eMAG si actionar unic Flanco Retail.

Cu 900 de angajati, Flanco detine o retea de 81 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Flanco a inregistrat, la sfarsitul anului 2012, o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13% din vanzarile realizate in magazine, fiind al doilea mare jucator din piata.

eMAG este cel mai mare magazin online din S-E Europei si unul dintre creatorii pietei de comert online din Romania. In 2012, eMAG a vandut un produs la fiecare 10 secunde – de la laptopuri la electrocasnice, carti, jucarii sau produse cosmetice – si a livrat 12 milioane de tone de colete in toata tara.

Foto: incont.ro

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24