Articole
18-08-2013

Micii Antreprenori sunt usor de recunoscut pentru ca se implica in tot, chiar daca nu vorbesc prea mult despre acest aspect. Unii sunt extrem de creative, in timp ce partea practica din afacerea lor sufera. Altii sunt mai analitici, provocati fiind de modul cum sa creeze un brand si sa il faca sa functioneze.
 

Un business coach in afacerea ta
 

Asa cum un atrenor personal iti evalueaza atat punctele forte cat si pe cele slabe pentru a face schimbari fizice, aceeasi idee trebuie folosita si in cazul afacerii tale cu un business coach. Acesta va actiona in zona fricii si a golurilor, te va sfatui in a-ti forma obiceiuri noi sit e va eliberarea de panica, determinandu-te sa iti dezvolti cariera in moduri pe care nici nu le credeai posibile.
 

Deci, cum faci sa alegi acea persoana care ar putea sa aprinda flacara afacerii tale? Majoritatea este de acord sa inceapa cu formarea unei idei despre nivelul lor de cunostinte. Nu exista niciun fel de certificare care sa ateste statutul de coach, asa ca un important indiciu de informare il reprezinta: care a fost lucrul care i-a determinat sa inceapa sa faca asta? S-a datorat faptului ca si-au condus afacerea cu succes? Acesta este un mod bun de a incepe, dar doar pentru ca o persoana a intalnit succesul in afacerea sa nu este suficient pentru a deveni un coach. Stilurile de comunicare si abilitatea de a asculta fac, oricum, obiectivul principal. In mod natural, tu iti vei dori sa stii de cat timp ei fac asta, cat timp au avut afacerea lor si sa afli daca afacerea ta este una pe care ei ar lua-o in considerare.
 

Pasiunea pentru afaceri a lui Karyn Greenstreet evidentiaza de ce ai nevoie de o persoana cu multiple fatete in acest rol. “Exista o analogie interesanta care ilustreaza diferenta dintre un coach in afaceri si un consultant. Un coach in afaceri te va ajuta sa decoperi de ce si cum se conduce o bicicleta, te va ajuta sa determini care iti sunt retinerile in legatura cu aceasta, si va fi langa tine in timp ce tu conduci. Un consultant in afaceri iti va explica de ce o bicicleta este mai buna decat alta, te va invata cum sa conduci bicicleta, si daca va fi necesar, va conduce bicicleta pentru tine.”
 

Allbusiness.com sugereaza o vizita la The Worldwide Association of Business Coach (WABC), o asociatie de coaching dedicata exclusiv coachingului in afaceri, cu un memberhip selectiv si bazat pe cerinte eligibile; cere recomandari unor surse de inceredere (avocatului, contabilului, bancheului, etc.), apoi decide, cu atentie, in ce arie ai nevoie de indrumare si gaseste un coach care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.
 

"In loc sa te concentrezi pe punctele slabe, mai degraba ai zero in punctele forte”, spune Brandon Miller din Elk Grove, CA bazat pe Avount  Advantage. O "afacere si punctele forte" se antreneaza cu The Gallup Organization, Miller nu are nici o indoiala ca aceasta abordare functioneaza cel mai bine. "In cazul in care un om de afaceri se bazeaza pe punctele forte, el poate reda tot talentul care vine in mod natural, in cele din urma realizand performante aproape de  perfectiune. In schimb, in cazul in care un antreprenor este axat pe punctele slabe, afacerea lui poate sa fie distrusa." Miller spune ca statisticile confirma acest lucru. "Scopul este ca fiecare sa faca ceea ce face el cel mai bine in fiecare zi", adauga el. "Ceea ce  Gallup a constatat prin testare este ca o afacere poate realiza o crestere a productivitatii cu 12,5% si o crestere a profitabilitatii cu 8,9 %, pur si simplu prin implementarea unei "culturi a punctelor forte" in companie."
 

Urmeaza cea mai importanta faza a cautarii dupa ce iti restrangi optiunile. Asigura-te ca ai o lista de intrebari ale caror raspunsuri pot dezvalui nivelul inteligentei emotionale, de experienta, de angajament si de comunicare care le cauti. Unii oameni de afaceri doresc focus pe atentie, cu coach-ul disponibil in persoana, cu feedback-ul prin mesaj sau  e-mail, altii ar putea avea nevoie doar de consiliere telefonica o data pe saptamana. Aceasta decizie este la fel de importanta ca selectarea unui bun medic, avocat sau consilier financiar, astfel ca prudenta si rabdarea sunt esentiale.

 

Autoare: Dena Kouremetis

 

Sursa articol: www.forbes.com

 

Articol tradus si interpretat de Alina Sluser 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24