Articole
20-01-2014

De la 1 ianuarie 2014, au intrat in vigoare noi reglementari fiscale in ceea ce priveste sponsorizarile. Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 703 din 15 noiembrie 2013, sumele acordate ca sponsorizari, incepand cu 1 ianuarie 2014, pentru acte de mecenat si ca burse private care nu sunt scazute din impozitul pe profit se pot reporta in urmatorii 7 ani consecutivi.
Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, scrie avocatnet.ro.

Aceasta prevedere completeaza articolul din Codul fiscal, potrivit caruia contribuabilii care fac cheltuieli de sponsorizare si/sau mecenat si acorda burse private, toate fiind nedeductibile, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in urmatoarea limita minima:

- 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situatiile in care reglementarile contabile nu definesc indicatorul "cifra de afaceri", aceasta limita se determina potrivit normelor, se mentioneaza in noului act normativ;

- 20% din impozitul pe profit datorat.

Autoare: Alina Burlacu
Editor Femei in Afaceri 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24