Articole
01-08-2014

Te-ai hotarat sa devii antreprenor. Ai ideea perfecta si vrei sa te apuci de treaba, insa stii care sunt primii si cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii parcurgi atunci cand iti deschizi o afacere?

 

1. Stabilirea denumirii societatii, verificarea si inregistrarea ei la Oficiul Registrului Comertului din judetul in care se stabileste sediul firmei. Dupa caz, tot acum se alege si logo-ul sau sigla firmei si se inregistreaza in acelasi timp la Oficiul Registrului Comertului.

 

2. Stabilirea sediului. Acesta poate fi proprietate privata, chirie sau comodat, insa este important sa se pregateasca actele doveditoare pentru acel spatiu (extras de carte funciara de la proprietari; contract de inchiriere, subinchiriere, comodat; avizul favorabil al vecinilor care locuiesc in spatiile invecinate pe orizontala si pe verticala).

 

3. Intocmirea actului constitutiv se poate face cu ajutorul unui avocat, notar sau la Biroul de consultanta din cadrul Camerelor de Comert si Industrie Judetene. Actele necesare la intocmirea actului constitutiv sunt: actele de identificare ale asociatilor, administratorilor sau reprezentantilor persoane fizice; actele de identificare ale asociatilor, administratorilor sau reprezentantilor persoane juridice; certificat de cazier judiciar pentru fondatorii, administratorii si reprezentantii cetateni straini.

 

4. Semnarea actului constitutiv se face la un birou notarial public de catre toti asociatii sau prin imputernicit cu procura speciala.

 

5. Depunerea aporturilor in numerar si pregatirea actelor de proprietate pentru aporturile in natura.

 

6. Achitarea taxei judiciare si taxei de timbru.

 

7. Pregatirea dosarului cu toate actele necesare si depunerea lui la Oficiul Registrului Comertului din judetul in care s-a stabilit sediul firmei.

 

8. Inregistrarea fiscala a societatii si obtinerea codului fiscal de la Administratia financiara teritoriala.

 

9. Obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare functionarii.

 

Inainte de a rezolva toate aceste aspecte legale trebuie sa te gandesti bine la ideea de afacere pe care o ai si la modul in care o vei face sa functioneze si sa aiba succes. Dupa cum probabil ai observat, o afacere necesita investitii financiare substantiale inca inainte de a fi infiintata. Inainte de a produce si de a avea venituri, trebuie sa fii pregatit sa investesti bani si sa suporti cheltuielile firmei inca din prima zi.

 

De aceea este necesar sa ai un plan de afaceri foarte bine pus la punct si sa nu iti deschizi afacerea inainte de a fi sigur ca este ceva ce iti place si ceva la care te pricepi. Desi nu este atat de greu sa pornesti o afacere, este incredibil de greu sa o inchizi. De asemenea, trebuie sa ai foarte clar in minte unde vrei sa ajungi si in cat timp. Fara o viziune de viitor, sansele ca afacerea ta sa avanseze scad simtitor.

 

Sursa foto: business2community.com  

 

Autoare: Adina David

PR Assistant Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24