Articole
21-01-2014

Stilul de viata vegan nu mai este o noutate pentru femeile din Romania. Si vine nu doar din dorinta de a slabi sau pentru a-si mentine silueta, dar si din dorinta de fi mai sanatoase sau de a avea mai multa energie in timpul zilei. A fi vegan nu se refera doar la felurile de mancare ce fac parte din meniu, ci si la alegerile vestimentare sau chiar la produsele de ingrijire si infrumusetare. Cei care adopta un stil de viata vegan vor renunta la blanuri sau la orice material vestimentar de provenienta animala.

Stilul de viata vegan a castigat tot mai multi adepti si printre romani, de aceea in Bucuresti s-au deschis restaurante care ofera si meniuri vegane. Prin urmare, doamnelor, daca doriti sa va relaxati alaturi de o buna prietena adepta a acestui stil de viata, daca doriti voi insiva sa adoptati acest stil de viata, exista o multitudine de restaurante in care puteti pasi relaxate fara teama ca ceva care nu se potriveste stilului de viata ales ar putea sa se strecoare in meniul vostru.

1. Restaurantul Barca
Barca este un restaurant care se adreseaza atat celor care au adoptat acest stil de viata de ceva timp, cat si celor care isi doresc sa o faca, dar nu prea stiu cum si de unde anume sa inceapa. Pe langa meniurile de tip vegetarian, de tip vegan si de tip raw pe care acest restaurant le ofera clientilor sai, Barca se mai lauda si cu seminariile si workshop-urile pe care le organizeaza periodic, in vederea perpetuarii stilului de viata pe care ei il promoveaza. Restaurantul Barca este situat pe Strada Leonida, Nr. 11. Puteti afla mai multe detalii pe www.restaurantbarca.ro

2. Restaurantul Satya
Cei de la restaurantul Satya nu promoveaza doar meniurile vegetariene, vegan sau raw, ci si un intreg stil de viata de inspiratie orientala. Prin urmare, cei de la restaurantul Satya va invita nu doar la relaxare in timpul pranzului sau cinei, ci si la relaxarea completa a mintii si trupului oferind masaj ayurvedic, celor care aleg sa le treaga si pragul spa-ului. Restaurant, ceainarie, spa si catering, cei de la Satya par sa ofere servicii complete doamnelor care doresc sa se rupa putin de cotidian. Restaurantul este situat pe Strada Banu Manta, Nr. 25. Puteti afla mai multe detalii la www.satya.ro.

3. Restaurantul Copacul Vietii
Inevitabil, atunci cand vorbesti despre meniurile de tip vegan, nu poti sa nu amintesti de cultura orientala, de meditatie si de alte elemente spirituale care sa vina in ajutorul nostru, fie pentru a ne relaxa pur si simplu, fie pentru a ne motiva sa adoptam acest stil de viata. Echipa de la Copacul Vietii ofera si ea mai multe servicii, nu doar cele legate de meniurile vegan. Astfel la Copacul Vietii poti alege sa mergi pentru o binevenita cura de detoxifiere a organismului deoarece pe langa restaurant functioneaza si un centru detox, dar si o ceainarie si, pentru doamnele care nu sunt din Bucuresti, o pensiune. Pe ei ii gasiti pe Strada C. A. Rosetti, nr. 47, intrarea facandu-se prin I.L. Caragiale, iar detalii mai multe la www.centrulcopaculvietii.ro.

4. Cofetaria Ostraw Vegan
Printre atatea restaurante care promoveaza stilul de viata vegan, ne-am gandit sa plasam si o cofetarie pentru a va arata ca si cei mai mari pofticiosi isi pot gasi alinarea, chiar daca aleg sa renunte la meniurile traditionale. Dulciurile pot face parte din dieta vegan, atat timp cat nu contin ingrediente de provenienta animala. Cei de la Ostraw Vegan ne arata ca dulciurile vegan pot fi la fel de apetisante ca dulciurile obisnuite. Macar de curiozitate si tot am dori sa le testam. Cofetaria o gasiti pe Bd. Ferdinand I, Nr. 58, iar mai multe detalii la www.ostrawvegan.com.

5. Veganzza
Din lista noastra nu putea lipsi si un serviciu de catering dedicat meniurilor vegane pentru doamnele care nu au timpul sa ajunga pana la restaurante, dar isi doresc sa aiba parte de un meniu sanatos la birou sau, poate, acasa. Cateringul Veganzza ofera meniul complet de la antreuri la feluri principale, dar si deserturi si bauturi, toate de tip vegetarian si vegan. Pentru a consulta meniurile intra pe www.veganzza.ro.

Foto: restaurantbarca.ro

Autoare: Carmen Rotaru
Redactor Femei in Afaceri 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24