Articole
31-01-2014

Tehnologia a avansat din toate punctele de vedere si daca invatam si stim cum sa o folosim, aceasta poate veni in sprijinul nostru, simplificand unele task-uri, facilitand comunicarea, chiar si cu parteneri aflati in afara tarii si dandu-ne posibilitatea sa eficientizam timpul. De aceea, am alcatuit o lista cu top 5 cele mai utile aplicatii de smartphone pentru o femeie mereu ocupata, antreprenoare sau angajata.

1. Aplicatii pentru comandarea unui taxi
De ce sa mai pierzi timp cautand un taxi sau dand telefoane, cand poți pur și simplu sa folosesti o singura aplicatie? De exemplu, Star Taxi este una dintre aplicatiile ce are o baza de date ce include mai multe firme. In felul acesta, cu siguranta vei obtine un raspuns rapid. Aplicatia iti ofera posibilitatea sa comanzi un taxi cu licenta si sa vezi unde se afla acesta pe harta, in timp real. De asemenea, ai posibilitatea sa decizi daca doresti sau nu sa mergi cu un un anumit sofer pe baza rating-ului si a comentariilor scrise de clientii anteriori. Bonus, vei beneficia de acces gratuit la Internet Wi-Fi, pe tot parcusul calatoriei.
Compatibilitate: IOS si Android. Cost: gratuit

2. Google Maps
Cand nu cunosti foarte bine zona ori orasul in care te afli si vrei sa gasesti foarte repede un anumit loc de intalnire sau un restaurant pentru masa de pranz, foloseste Google Maps. Poti folosi aceasta aplicatie chiar si fara sa ai o conexiune la internet. Ultima versiune a aplicatiei Maps include harti pentru 200 de tari, ofera ghidare prin voce pentru navigatie, atat pentru soferi, cat si pentru pietoni sau biciclisti, dar si rute de tranzit pentru peste 800 de orase si informatii detaliate referitoare la trafic, incidente sau obiective importante.
Compatibilitate: IOS si Android. Cost: gratuit

3. Last Minute Research
Daca esti pe fuga, atunci aceasta aplicatie iti va veni, cu siguranta, in ajutor. In timp ce te afli in masina sau asteptandu-ti noul partener de afaceri, poti sa te documentezi usor si rapid utilizand aceasta aplicatie. Poti afla informatii utile despre domeniul, afacerea sau persoana care te intereseaza, rapid si usor chiar inainte de meeting.
Compatibilitate: Android. Cost: gratuit

4. Agenda virtuala
Cand ai mai multe intalniri intr-o singura zi, e posibil sa ai nevoie de un mic ajutor pentru a tine totul sub control. Majoritatea smarphone-urilor vin cu aplicatii preinstalate care te ajuta nu doar sa-ti notezi intalnirile, dar te si avertizeaza din timp, in legatura cu acestea. Aplicatia aceasta te ajuta nu doar sa-ti pui in ordine programul, dar si sa faci notite atunci cand ai nevoie sau iti reaminteste care este numele, functia si compania interlocutorului cu care urmeaza sa te intalnesti, pentru ca tu sa nu faci confuzii ce iti pot compromite respectiva intalnire.
Compatibilitate: Android. Cost: gratuit

5. Portofele electronice
Square este o aplicatie care iti permite sa faci plati cu cardurie de credit, prin smarphone. De asemenea, aceasta aplicatie poate permite clientilor tai sa faca astfel de plati catre tine pentru serviciile ori produsele companiei tale, facilitand astfel tranzactiile. In mod traditional, o afacere ce accepta carti de credit trebuie sa investeasca intr-un registru de numerar, precum si alte costuri suplimentare. Square elimina aceste costuri, taxa pentru utilizare fiind de 2,75% din tranzactie. Aplicatia include, de asemenea, instrumente de raportare, care permit comerciantilor sa urmareasca vanzarile, inclusiv platile in numerar. Aplicatia Square pentru iPad permite companiilor sa urmareasca analiza tendintele de cumparare si sa modifice imaginea magazinului online pe care clientii pot naviga.
Compatibilitate: IOS si Android. Cost: gratuit (se plateste comision de catre compania catre care se face plata, doar in cazul in care se efectueaza o tranzactie prin aceasta aplicatie).

Sursa foto: hit.ro

Autoare: Carmen Rotaru
Redactor Femei in Afaceri

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24