Articole
05-07-2013

De ce femeile intr-un numar atat de mare deleaga sotului securitatea lor financiara si aproba ca divortul sau moartea sa le impinga catre saracie? De ce atat de multe femei cheltuie mai mult decat castiga si ajung sa se scalde in datorii?
 

Un studiu al Centrului National de Cercetare despre Femei si Pensionare arata ca exista o legatura directa intre personalitatea unei femei si obiceiurile ei financiare. Asertivitatea, deschiderea catre schimbare si o viziune optimista sunt calitatile care conduc la alegeri intelepte in ceea ce priveste banii.
 

Consultantul financiar, autorul si gazda TV Suze Orman considera ca problemele noastre in ceea ce priveste banii sunt manifestari ale problemelor din viata si relatiile noastre. Lucrand la problema banilor, multe dintre celelalte probleme se vor rezolva de la sine; sau lucrand asupra celorlalte probleme,  problema banilor se va rezolva de la sine.
 

Pentru multi oameni, banii reprezinta o problema cu incarcatura emotionala. Pot reprezenta putere, dragoste sau control, in mod special in relatii. Credintele noastre in ceea ce priveste banii si atasamentele noastre emotionale fata de bani au o influenta puternica asupra modului in care cheltuim si gestionam banii.
 

Daca nu esti acolo unde vrei sa fii din punct de vedere financiar, examineaza ce te conduce la nivel emotional atunci cand vine vorba de bani si incearca sa iti dai seama care sunt acele blocaje psihologice care te impiedica sa devii independenta din punct de vedere financiar.


Iata care sunt cele 10 repere pe care este necesar sa le ai in vedere pentru viitorul tau financiar:

 

  1. Nu te baza pe altcineva, cum ar fi sotul sau iubitul tau, atunci cand vine vorba de securitatea ta financiara. Educa-te pe tine in ceea ce priveste gestionarea banilor si investitiilor.
  2. Seteaza-ti obiectivele – este un mijloc prin care poti atinge succesul pe plan financiar.
  3. Nu folosi banii pentru a te face sa te simti bine. Aceasta placere este trecatoare. In schimb, fa acele lucruri care promoveaza respectul de sine si creativitate astfel incat sa nu mai fii nevoita sa te gandesti ca poti ajunge la ele cheltuind bani.
  4. Cheltuie mai putin decat castigi – acesta este secretul pentru a atinge prosperitatea.
  5. Investeste in educatia ta. Oamenii care investesc in educatia lor si obtin o diploma universitara castiga in mod evident mult mai multi bani decat cei care nu au o diploma.
  6. Creeaza-ti propriul fond pentru urgente. Fara a avea unul, pierderea unui loc de munca sau o factura prea mare te pot forta sa faci un imprumut si te pot pune intr-o situatie la nivel financiar din care iti va fi dificil sa iesi, daca nu imposibil.
  7. Implica-te in gestionarea de zi cu zi a banilor familiei si vorbeste impreuna cu sotul tau despre bani.
  8. Nu te casatori atunci cand partenerul tau are datorii. Asteapta pana cand amandoi depasiti aceasta perioada sau cel putin protejeaza-te printr-un contract pre-nuptial. Acestea nu sunt folosite doar de oamenii bogati.
  9. Nu lasa frica de a pierde bani, frica de esec sau frica de necunoscut sa te opreasca din a investi.
  10. Invata din greselile tale. Nu le lasa sa te impiedice sa te dezvolti.


Securitatea ta financiara este dependenta atat de atitudinea si credintele tale cu privire la bani, cat si de dorinta ta de a lua viitorul tau financiar in propriile maini.
 

Sursa: http://financialplan.about.com

Articol tradus si interpretat de: Raluca Boboc
 

Raluca s-a alaturat echipei Femei in Afaceri in calitate de voluntara pentru zona editoriala. Este o tanara de 23 de ani, absolventa a Facultatii de Stiinte Politice, in cadrul Universitatii din Bucuresti. In timpul cat si dupa incheierea studiilor, prin intermediul proiectelor la care a participat, a dobandit cunostinte interdisciplinare in domenii precum egalitate de gen, sanatate sexual reproductiva, violenta in baza de gen, educatie si dezvoltare sustenabila.
 

http://ralucaboboc.wordpress.com/

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24