Articole
29-01-2014

Pentru a evita crestearea numarului de someri, Anglia ofera training-uri gratuite de pregatire si recalificare tinerilor romani − si altor nationalitati −, ce ajung in aceasta tara, fara a avea un loc de munca asigurat. Concepute initial pentru tinerii britanici, cursurile vor fi platite de stat. Potrivit telegraph.co.uk, agentiile de recrutarea a fortei de munca din Romania, care se ocupa de persoanele ce vor sa emigreze in Anglia, promoveaza deja programele de training si ucenicie platite.

„Nu se cunoaste numarul cetatenilor din alte tari UE care s-au inscris in program, intrucat nu se tine cont de nationalitate”, a declat premierul Angliei, David Cameron.

Potrivit site-ului britanic, o agentie de plasare a fortei de munca din Cluj urmeaza sa includa deja 50 de cetateni romani in programul anuntat de David Cameron, despre care premierul a spus ca reprezinta cheia planului guvernamental de rezolvare a somajului ridicat in randul tinerilor din Anglia. Tinerii care vor avea cele mai bune rezultate in cadrul training-urilor vor avea cazarea asigurata si vor fi preluati de la aeroport.

Foto: teara.govt.nz

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24