Articole
28-01-2015

thecraftlab by Irina Neacsu este singurul brand de design romanesc care a participat la editia de iarna a faimosului targ international Maison&Objet, fiind a treia sa participare la acest targ. La Paris, designerul Irina Neacsu a lansat colectia CER, ale carei piese au fost expuse in premiera in sectiunea Côté Déco.

 

Noua colectie CER, inspirata de calatoriile si experientele sub cerul liber ale designerului, reprezinta dezvoltarea unei directii recent conturate in creatia brandului thecraftlab: piesele home&deco sunt acum personalizate cu printuri digitale dupa picturile semnate de Irina Neacsu, inspirate de drumetiile alpine, experientele si emotiile din calatorii.

 

“O proportie de 80% din timpul meu liber se desfasoara, intr-un fel sau altul, in natura. Iar picturile pe care le fac vorbesc despre o stare anume, o emotie irepetabila, personala, pe care am experimentat-o intr-un peisaj. CER este o colectie despre emotie, despre personalitate si regasire, despre legatura cu natura si despre acele lucruri ce dau culoare vietii - intangibile, pe care am vrut sa le aduc mai aproape de noi”, explica designerul Irina Neacsu, fondatoarea thecraftlab.

 

Bancheta Sky is the Limit, fotoliile Daydreamer, Explorer, Silence is Bliss si canapeaua Lost in Tranquility evoca emotia unor cadre idilice inspirate atat de natura, cat si de peisaje urbane din Romania. In acelasi timp, colectia e completata de piese decorate cu printuri cu animale fantastice, conturand povesti inspirate tot de drumetiile sub cerul liber. In viitorul apropiat, picturile ce stau la baza colectiei vor reprezenta punctul de plecare in conturarea unor minicolectii de accesorii fashion si piese home&deco pentru terasa si gradina.

 

Abordarea colectiei CER se incadreaza in tendintele acestei editii Maison&Objet, prefigurate inca din toamna: eclectismul si reintoarcerea la universul artistic al secolului al XIX-lea - era calatoriilor exotice si a explorarilor. Designerul Irina Neacsu a creat un limbaj vizual si tactil marcat de materiale bogate (catifeaua e alaturata satinului), culori vibrante si detalii luxuriante. Iar piesele clasice sunt reinventate prin suprapunerea acestui strat emotional, romantic al explorarilor.

 

“In spatele picturilor sunt emotiile si amintirile mele despre primele ture de mountain biking in Transilvania, despre Sibiul copilariei mele, despre grandoarea Lacului Vidraru sau tihna din Delta, despre misterul Fagarasului sau infinitul cerului. Iar Romania este doar punctul de plecare pentru povestile mele de calatorie, cine stie unde ma vor purta pasii in perioada ce va urma. Piesele din noua mea colectie sunt o invitatie la confort, tihna si introspectie”, puncteaza Irina.

 

CER nu este doar o colectie dedicata pasionatilor de calatorii si natura, ci si un statement contemporan despre cum piesele home&deco ne pot incarca cu emotii de sub cerul liber, pentru ca the sky is the limit pentru imaginatie.

 

Piesele pot fi vazute si pe site-ul designerului - www.irinaneacsu.com.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24