Articole
08-05-2018

 

Romania este pe locul al treilea din 42 de tari din Europa in fenomenul de bullying, conform Eurostat. 1 din 4 copii era umilit in mod repetat la scoala, in fata colegilor, iar 1 din 6 era batut, potrivit unui raport din 2016. 7 din 10 declarau atunci ca au fost martori ai unei situatii de bullying la scoala.

Bullying – femomen de luat in serios, cu o amploare la nivel mondial

Nadia Tataru, co-fondator si director general Radio Itsy Bitsy, proiect unic atat pentru Romania, cat si European dar si presedinte al Asociatiei Parintilor Isteti va fi prezenta in 24 mai la Cluj-Napoca in cadrul The Woman Parenting Workshops. In decursul anului trecut, Nadia a initiat o campanie sociala de prevenire a bullying-ului in randul copiilor, care este inca in desfasurare. „Bullying-ul, un fenomen actual si ingrijorator” este tematica pe care Nadia o abordeaza in cadrul evenimentului The Woman Parenting Workshops.

24 mai este ziua dedicata parintilor care isi doresc sa aduca mai multa intelegere, dragoste si bucurie in relatia cu copiii lor. The Woman Parenting Workshops este cel de-al doilea eveniment conex din seria de evenimente educative marca The Woman, unde se discuta subiecte precum: modalitati prin care se pot creste copii cu incredere de sine ridicata, jocuri de conectare pentru copii si parinti, contributia femeii la un cuplu si o familie constienta, bullying, echilibrul dintre viata de familie si cea de antreprenor.

Alaturi de Nadia Tataru, speakerii care impartasesc experientele de parenting sunt: Domnica Petrovai (Founder @ Mind Education Health and The School for Couple), Monica Reu (President @ The Romanian Association for Nonviolent Communication), Nicolle Stanese (TV Host) si Alexandra Gorea (Psychologist and Founder @ Playful Learning).

 

Calatorie spre descoperirea sinelui

 

Monica Reu este presedinte si fondator al Asociatiei pentru Comunicare Non-Violenta si  organizeaza workshop-uri de CNV inca din anul 2004. Pasiunea ei este sprijinirea parintilor si a cuplurilor in implementarea acestui model de comunicare in viata de zi cu zi, fiind  un„agent de conectare” intre oameni. Monica a lucrat si in televiziune, a fost editor al revistei Cosmopolitan, insa a hotarat la varsta de 27 de ani sa inceapa o calatorie lunga de auto-descoperire si dezvoltare de sine, care urma sa o ghideze spre acea oaza de lumina pozitiva de care avea nevoie: comunicarea non-violenta.

In cadrul The Woman Parenting Workshops Monica ofera solutii practice participantilor cu privire la cresterea copiilor cu incredere si stima de sine ridicata, dar si modalitati prin care parintii pot stabili o legatura puternica cu copiii si au oportunitatea de a se bucura de o experienta de viata deplina.

 

Spune-mi si uit, invata-ma si imi amintesc, implica-ma si invat"

Alexandra Gorea, psiholog si terapeut, este Founder @ Playful Learning - un vast proiect educational care cuprinde o gradinita, un centru educational si un business care creeaza resurse educationale si psihologice pentru copii si adulti.

Cu mai mult de 10 ani experienta in serviciile psihologice si educationale, Alexandra spune ca in timp ce lucra ca terapeut pentru copii si familii a avut visul de a crea un spatiu in care acestia sa aiba posibilitatea sa invete cu adevarat prin diverse jocuri si cu ajutorul instrumentelor potrivite. Asa a luat nastere Playful Learning.

Alexandrei ii place sa vorbeasca despre joc ca fiind o limba universala de invatare pentru copii si  adulti. La evenimentul din 24 mai, Alexandra va implica participantii in jocuri inovative de conectare pentru parinti si copii, reprezentand elementul de distractie si invatare de acasa pentru urmatoarea perioada.

Speakerii din cadrul evenimentului The Woman Parenting Workshops, care se desfasoara la Hotel Platinia Luxury Suites din Cluj-Napoca, vor inspira si ghida femeile in cea mai intensa si frumoasa etapa a vietii: cea de parinte. Evenimentul este organizat de The Woman, compania ce reprezinta sursa de inspiratie profesionala si personala a antreprenorului feminin. Compania The Woman este ancorata in realitatea sociala, la curent cu tot ce se petrece la nivel mondial. The Woman motiveaza, educa si celebreaza Femeile Lider care se implica si produc schimbari pozitive in comunitatea din care fac parte.

Companiile care sustin dezvoltarea educatiei in Romania precum si acest eveniment sunt:

Silver Partner:  Aegon, Oriflame

Partners: NIVEA, Platinia Luxury Suites, Nola

Supported By:  Mediadome, PMA Invest, Catrice Cosmetics

Wine Partner: Casa de vinuri Cotnari

Official Car: Autoworld

Print Partner: Mindshop

Official Coffee: Meron

Flowers By: Gradina cu lalele

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24