Articole
26-01-2014

La Spitalul de urgenta pentru copii Marie Curie, din Bucuresti, a fost inaugurat zilele trecute un cabinet de audiologie modern in care se pot face investigatii de auz si reglaje la implant cohlear, informeaza AGERPRES.

Cabinetul este unul dintre putinele centre medicale din tara unde se pot face, in acest moment, testare, diagnosticare si tratare a auzului la copiii cu varsta mai mica de 12 luni. E important de stiut faptul ca un diagnostic pus corect, cat mai repede, chiar si din prima zi de la nastere, sporeste sansele copilului de recuperare. De asemenea, de serviciile cabinetului poate beneficia gratuit orice copil, este necesar doar ca parintele sa vina la cabinet cu un bilet de trimitere de la medicul de familie.

Initiat de Asociatia Audiosofia, proiectul "Sunetele viitorului", gratie caruia a fost posibila deschiderea acestui cabinet, a castigat o finantare de 41.000 de euro, prin programul "Lumea prin culoare si sunet", din 2013, al Fundatiei Orange Romania.

Dintre cei aproximativ 70 de copii consultati zilnic la clinica ORL de la Marie Curie, o mare parte au nevoie de explorari auditive. Potrivit sefului clinicii conf. dr. Dan Gheorghe, in Romania se nasc anual 200-300 de copii fara auz, acestora li se mai adauga alte cateva sute care isi pierd auzul dupa nastere.

"Noul cabinet de audiologie din cadrul spitalului Marie Curie reprezinta un moment important pentru sistemul medical, tinand cont de faptul ca in Romania 3 copii din 1.000 se nasc cu probleme de auz. Ne bucuram sa participam la crearea acestui cabinet, printre putinele din tara de acest gen si speram ca prin intermediul lui sa contribuim la tratamentul unui numar cat mai mare de copii", a declarat Amalia Fodor, director executiv al Fundatiei Orange Romania.

Foto: blog.lib.umn.edu

Autoare:  Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24