Articole
17-05-2019

 

Elevele românce intră în cursa pentru marele premiu de 15.000 Euro i sunt gata să-i facă cunoscute abilităile de programare, dovedind tuturor că viitorul României poate fi schimbat cu ajutorul tehnologiei. 


Ce este Technovation? Technovation Challenge este cel mai mare program global de antreprenoriat i educaie IT pentru fete. Din 2010, peste 23.000 de fete din peste 100 de ţări au luat parte la competiia internaională. Trei echipe au oportunitatea să reprezinte România în Semifinala Internaională i apoi în Finala Globală ce se va desfăura în San Francisco, având ansa să câtige 15.000 Euro. 


Competiia care sparge prejudecăile

Adolescenii sunt cei mai mari consumatori de tehnologie, în special când vine vorba de smartphone. Vedem tot mai muli tineri dependeni de reelele de socializare i de jocuri. Pe 25 mai, în cadrul finalei naionale a competiiei Technovation, elevele participante nu numai că vor demonstra că la 16-17 ani poi crea o aplicaie de mobil i poi pune bazele propriei afaceri, dar ne arată i că tot mai multe fete vor deveni viitorii lideri în domeniul IT. 

În România, ne aflăm la cea de-a 3-a ediie, proiectul fiind adus în ara noastră de către Asociaia Adfaber. Anul acesta s-au înscris peste 450 de eleve din întreaga ară, care, prin proiectele lor au dorit să dovedească tuturor că pot îmbunătăi viitorul prin intermediul tehnologiei. 

“Este o competiie de complexitate peste medie iar fetele care participa trec pe rând prin toate etapele dezvoltării unui produs tech. În fiecare an participantele ne spun că nu au unde în altă parte să afle aceste lucruri, iar pentru noi este suficient să continuăm să ne implicăm an de an în promovarea i dezvoltarea proiectului.’’ a declarat Cristina Piele, Program Manager al proiectului în cadrul Adfaber. 

 

Rezolvarea unei probleme a comunităii locale

Pe lângă posibilitatea de a dobândi abilităile necesare unei viitoare cariere de succes, fetele au oportunitatea de a crea soluii pentru problemele identificate în comunitate, realizând o aplicaie care să răspundă uneia dintre următoarele teme: mediu, pace, educaie, egalitate, sănătate sau sărăcie. Elevele îi vor prezenta proiectele live în cadrul evenimentului la Bucureti pe 25 Mai, iar primele 3 cele mai bune echipe din România se vor califica în semifinalele internaionale. Aplicaiile realizate de participante anul acesta îi propun să rezolve probleme precum: bullying, asistenă medicală în mediul rural sau numărul scăzut de donatori de sânge. Technovation Romania 2018 a însemnat vizita în Silicon Valley 

În ediia anterioară, echipa cu cel mai mare punctaj obinut în România, Kernel Panic, a avut ocazia să meargă ca echipă invitată la World Pitch în Silicon Valley. Cele 5 eleve de liceu din Bucureti, Andreea-Bianca Morecu, Ana Bercaru, Ioana Stelea, Emma Chirlomez i Ana Daria Hendoreanu au impresionat juriul din România printr-o aplicaie ce are ca scop facilitarea colectării selective a deeurilor. 

Anul acesta competiia organizată în România de Asociaia Adfaber, este sponsorizată de Banca Transilvania i Adobe. Evenimentul este adus
i organizat anual în România de către ADFABER, ONG-ul educaional a cărui misiune este de a aduce educaia mai aproape de tehnologie. Printre alte proiecte care fac posibil acest lucru se numără i Kids in Tech, programul care aduce cursuri gratuite de programare în tot mai multe coli i licee din România, dar i Hour of Code, evenimentul internaional care arată oricui că în doar oră poate înelege principii de bază din programare i computer science. 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24