Articole
11-04-2014

Ca in fiecare an, in perioada Sarbatorilor de Paste, in Bucuresti, sunt organizate targuri cu produse si mestesuguri traditionale pentru toate gusturile. Pe langa atmosfera de primavara si de sarbatoare pe care o ofera, aceste targuri sunt si un prilej bun de a gasi cele mai frumoase cadouri cu specific romanesc, pentru cei dragi, dar si un motiv de a admira munca a catorva centre mestesugaresti din tara.  

 

Targul de Florii de la Muzeul Taranului Roman isi va deschide portile de vineri, 11 aprilie, pana dumnica, 13 aprilie. Vizitatorii vor putea vedea si cumpara oua incondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, dar si alte obiecte de mestesug. De asemenea, la targ vor fi prezenti olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, pielari, rudari si iconari din toate zonele tarii. La Targul de Florii vor fi prezenti pentru prima data mesterii suceveni: Elena Torac si Irinel Parasca, care vor prezenta o colectie bogata de oua incondeiate. Din Basarabia vin mesterii Natalia Cangea, cu impletituri, Ruslan Scutelnic, cu ceramica si Ludmila Girlovan, cu lucruri cusute cu margele, potrivit orasulm.eu. Tot in cadrul targului, duminica, 13 aprilie, de la 10.30 la 11.30 si de la 12.00 la 13.00, la Atelierul de Creativitate, BluParty si Irina Latis organizeaza Cosite Urbane – atelier de impletit cosite de par, dedicat mamelor si fiicelor. Costul unui atelier este de 25 de lei pentru o pereche, mama si fiica.

 

Targul Traditii si Florii de Sarbatori se va desfasura in perioada 11-21 aprilie in Parcul Cismigiu din Bucuresti. Evenimentul, organizat de Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti (Creart) cu prilejul Sarbatorilor Pascale, va reuni mesteri si artisti din diferite zone ale tarii. Nu vor lipsi spectacole de teatru, muzica de promenada, ateliere de creatie si nici produsele traditionale romanesti. Programul targului va fi cuprins in intervalul orar 10.00 – 20.00 si va include targ de Paste, targ si expozitie de iepuri, plimbari cu ponei dar si spectacole la Foisor. Ca in fiecare an comerciantii si mesterii populari vor oferi vizitatorilor produse traditionale, precum podoabe lucrate manual, oua incondeiate, obiecte mestesugaresti realizate din ceramica, piatra sau lemn, dar si icoane pictate pe sticla. De la targ nu vor lipsi nici bucatele traditionale romanesti.

 

Targul Cadourilor de Paste de Sala Dalles invita toti vizitatorii, incepand cu 11 aprilie si pana pe 19 aprilie in lumea mesterilor populari, a artei traditionale de incondeiere a oualor, in universul spiritual al icoanelor pictate pe sticla sau lemn, a vaselor din ceramica sau sculpturilor in lemn. Expozantii promit cele mai frumoase idei de cadouri: de la brose din lana filtuita, obiecte unicat din metal, sticla, lemn sau ceramica pictata manual, produse cosmetice bio, la bijuterii din argint cu pietre semipretioase aduse din toate colturile lunii sau articole vestimentare in culorile primaverii. Spiritul sarbatoriilor pascale va fi redat si de obiectele din ceramica sau de cele cioplite in lemn, de decoratiuni specifice, delicatese din ciocolata creata special pentru Paste. Cei mici se vor bucura de iepurasii din turta dulce sau de casutele si ouale din ciocolata.

 

Foto: iasifun.ziaruldeiasi.ro

 

Autoare: Denisa Cristache

Redactor Femei in Afaceri

 

 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24