Articole
06-04-2014

Orchestra Simfonica Bucuresti lanseaza un nou concept in cadrul stagiunii Salut CULTURA!, un eveniment foarte popular in Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, avand o traditie de peste 100 de ani. Un produs Philson Young, prima editie a concertului Sympho POPS va avea loc pe 12 aprilie 2014 la Sala Palatului din Bucuresti si pe 13 aprilie la Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava, avandu-i ca protagonisti pe Orchestra Simfonica Bucuresti si dirijorul american David Handel. Ambele concerte incep la ora 19.00.

 

Un eveniment sustinut in parte prin amabilitatea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, spectacolul "Pe Aripile Muzicii" este o calatorie fascinanta in lumea muzicii de film. Publicul va avea ocazia sa audieze coloane sonore din filme celebre, premiate si apreciate in intreaga lume, precum: "The Godfather", "The Magnificent 7", "Once Upon a Time in America", "Rabbi Jacob", "Zorba, the Greek", "Spiderman", "1492 - Conquest of Paradise" , "The Mask of Zorro", "Dirty Dancing” sau "Singin’ In The Rain”. Ennio Morricone, Nino Rota, Elmer Bernstein, John Williams, Henry Mancini, Vladimir Cosma, James Horner, Vangelis sunt doar cateva nume de compozitori renumiti de muzica de film, ale caror capodopere vor fi interpretate in cadrul acestui spectacol. Dintre cele mai cunoscute teme muzicale dezvaluim celebrele "Schindler’s List" si "Scent of a Woman", precum si indragitele desene animate "The Jungle Book” si "Tom & Jerry”.
 

Partener cheie al evenimentului, renumita scoala de tango argentinian TangoTangent va impresiona si dezvalui spectatorilor un stil de dans artistic deosebit. Amalia Iscu si Cosmin Stamatoiu isi vor darui pasiunea pentru dans alaturi de Orchestra Simfonica Bucuresti, care va interpreta unul dintre cele mai indragite tango-uri din toate timpurile, parte a unui film indragit.

 

Proiectii, efecte speciale de lumini si laser precum si alte surprize sau momentele speciale ale spectacolului ”Pe Aripile Muzicii” sunt asigurate de Lightnity Project, partener principal al Orchestrei Simfonice Bucuresti pentru acest eveniment. Producatorul si compozitorul Adrian Stavian va interpreta o compozitie proprie la un instrument inedit, care produce sunete prin atingerea razelor laser. Instrumentul denumit “harpa laser” a fost descoperit relativ recent, in ultimii 30 de ani, fiind utilizat si popularizat de catre Jean Michel Jarre.

 

Acest proiect este finantat, in parte, prin contributia generoasa a poporului american prin Departamentul de Stat al Statelor Unite.  

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24