Articole
25-02-2015

Aseara a avut loc primul eveniment al anului 2015 din seria Meet the WOMAN!, cu tema Schimbarea in cariera: provocari si oportunitati. Doamna Sonia Nastase, Country Manager Nespresso Romania, ne-a vorbit, in calitate de speaker al evenimentului, despre schimbarile din cariera sa si despre cum fiecare decizie pe care a luat-o i-a influentat drumul profesional.

 

Avand convingerea ca nimic nu este intamplator, a marturisit faptul ca increderea in propria-i persoana si in tot ce face zi de zi este ceea ce o caracterizeaza. Cu o experienta vasta in industria ospitalitatii, ea este prima romanca numita director general la un hotel de lux afiliat unui lant international (Howard Johnson Grand Plaza) care, de 5 luni de zile, ocupa functia de Country Manager al Nestle Nespresso Romania.

 

Considera ca este important ca, in business, sa-ti transformi teama in actiune si sa-ti gasesti motivatia care te ajuta sa evoluezi. "Daca nu m-a provocat mediul, m-am provocat singura", ne-a marturisit Sonia Nastase, indemnandu-le pe cele aproape 60 de participante la eveniment sa indrazneasca sa-si urmeze visurile si sa aiba curajul de a face schimbari ori de cate ori simt ca a venit momentul alegerii unui nou drum profesional.

 

"Viata incepe acolo unde se termina zona ta de confort" este un motto dupa care Country Managerul Nespresso Romania se ghideaza in viata, ea mentionand ca regretele nu isi au rostul niciodata, iar oportunitatile care vin odata cu schimbarea in cariera sunt cele care conteaza. Cu aceasta ocazie, Sonia Nastase a subliniat faptul ca la job se simte ca acasa, iar pasiunea pentru oameni, in general si pentru clienti, in special, dar si pasiunea pentru lucrurile facute frumos sunt cele care o ajuta in activitatea de zi cu zi. In acelasi timp, un lucru esential pe care l-a mentionat este acela ca "relatiile cu oamenii sunt pe viata, nu pe o perioada limitata", ceea ce inseamna ca, in momentul in care simti ca este nevoie de o schimbare in cariera, nu iti parasesti echipa, asa cum insasi Sonia Nastase a mentionat: "Eu nu mi-am parasit echipa. Nu o s-o parasesc niciodata."

 

De fapt, regula in business este aceea ca nu exista reguli. Este necesar sa realizezi ceea ce ai de oferit si sa te adaptezi, astfel incat sa te simti implinit, iar daca a te aventura in domenii noi si a accepta noi provocari profesionale ti se pare periculos si nu ai curajul necesar pentru a face acest pas, cu siguranta rutina se va dovedi a fi letala.

 

Sonia Nastase este o adevarata sursa de inspiratie, fapt dovedit, inca o data, la ultimul eveniment Meet the WOMAN! in cadrul caruia subiectul dezbatut si, mai ales, speakerul prezent aseara la Capital Plaza Hotel au starnit interesul a peste 50 de femei de afaceri din diverse domenii de activitate.

Proiectul Meet the WOMAN! se adreseaza atat femeilor care sunt la inceputul vietii profesionale, cat si antreprenoarelor sau celor care sunt specialiste intr-un domeniu de activitate si inseamna evenimente de business networking, cu frecventa lunara, care ofera teme de actualitate, branding personal, promovarea afacerilor si femei-lider care au atins excelenta in profesia lor. Fiecare eveniment este structurat in trei parti: o sesiune initiala de prezentare a fiecarei participante, una mediana in care speakerul invitat prezinta o tema de business in 15 minute si initiaza un dialog cu audienta si o sesiune finala de business networking in care se pun bazele viitoarelor colaborari. 

 

Autoare: Anca Tanase

Editor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24