Articole
31-01-2014

Weekendul Comediei Scurte se va desfasura pe 1 si 2 februarie, la cinematograful Patria din Bucuresti si va cuprinde o serie de proiectii organizata in cadrul programului ShortsUP, conform Mediafax. Atat sambata, 1 februarie, cat si duminica, 2 februarie, programul va incepe de la ora 20.00.

Selectia de scurtmetraje, premiate la marile competitii internationale de film si reunite in sase ore, exploreaza conceptul narcisismului contemporan care isi gaseste reprezentarea ideala in cuvantul „selfie”, cuvantul anului 2013 conform dictionarelor Oxford. Astfel, eroii scurtmetrajelor sunt pierduti intr-o lume dominata de obsesia sinelui, confruntandu-se cu porniri narcisiste si dedublari de personalitate.

Printre peliculele anuntate face parte „Cum sa faci totul de unul singur”, de Selma Vilhunen, o comedie finlandeza despre o mama care afla ca singurul ajutor de nadejde in momentele de cumpana este chiar propria persoana. Scurtmetrajul este plin de cinism si emotie si a fost premiat la Aspen Shortsfest, Budapest Short Film Festival si Helsinki Short Film Festival.

Un alt scurtmetraj anuntat este scurtmetrajul american „Banane”, realizat de Aaron Rosenbloom, preferatul publicului la ultima editie L.A. Shortsfest. Pelicula este o animatie minimalista in care o banana incepe sa isi puna intrebari existentiale si ajunge la concluzii care starnesc rasul publicului.

Regizorii Cristian Mungiu si Corneliu Porumboiu sunt prezenti in programul ShortsUP cu doua scurtmetraje care vor trimite publicul la finalul anilor ’90. "Mana lui Paulista”, de Cristian Mungiu, este descrierea unui univers contaminat de virusul telenovelelor, pentru care, aparent, nu exista nicio scapare.

In “Calatorie la oras”, regizat de Corneliu Porumboiu, un invatator timid si un sofer descurcaret isi parasesc satul pentru a lua, din orasul aflat in sarbatoare, un "computer conectat la internet si un colac pentru closetul primarului”. Productia a fost distinsa cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Karlovy Vary, in 2004, si a obtinut locul al doilea in sectiunea Cinefondation Award a Festivalului de Film de la Cannes.

Biletele de intrare pentru Weekendul Comediei Scurte pot fi achizitionate prin MyTicket si Eventim, in avans, la pretul de 25 de lei, pentru o seara, sau 40 de lei, pentru ambele seri, sub forma de abonament. In serile evenimentului, biletele se pot achizitiona direct de la casa de bilete cu pretul  de 35 de lei, pentru o seara.

Foto: the-money-channel.ro

Autoare: Denisa Cristache
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24