Articole
26-02-2014

Numarul femeilor care reusesc sa isi construiasca o cariera impresionanta nu il egaleaza pe cel al barbatilor, insa tot mai multe femei isi cauta un coach care sa le indrume in cariera, sa le ajute sa isi stabileasca un traseu clar, pentru ca mai apoi sa isi concentreze eforturile in acest sens. Ce sfaturi iti poate da un coach pentru a accede in functii de top in cadrul companiilor si sa te impui in fata competitiei masculine? BBC face o lista scurta a celor mai bune strategii pe care le poti folosi:

Dezvolta o retea noua de cunostinte
Pentru a construi o cariera de succes, unul dintre ingredientele principale este networking-ul sau reteaua de cunostinte. In acest caz, cercetatorii au demonstrat ca femeile si barbatii isi creeaza in mod diferit reteaua de cunostinte din domeniul profesional. Femeile isi construiesc network-ul in acelasi mod in care isi creeaza si relatiile personale, bazandu-se pe cunostintele de gradul intai si pe apropierea dintre persoane, rezultand o retea in care cei implicati se cunosc intre ei. Barbatii, in schimb, au retele mai dispersate, lucru care se poate dovedi a fi extrem de folositor, atunci cand sunt cautate noi oportunitati profesionale sau sfaturi dintr-un anumit domeniu.

Descopera-ti abilitatile de lider
Pentru a-ti spori sansele si pentru a fi considerata un candidat ideal, este necesar sa fii formator de opinie. Ca sa faci asta, trebuie doar sa impartasesti celorlalti detalii semnificative din propria experienta, dar si din carti, documentare, cursuri sau altele.

Asuma-ti greselile
Tomoko Namba ocupa locul 47 in topul celor mai bogati oameni din Japonia, cu o avere de 545 de milioane de dolari. A reusit aceasta performanta dupa ce si-a parasit jobul de consultant pe probleme de management si si-a deschis propria companie. Insa drumul spre succes nu a fost simplu. “Le-am promis investitorilor ca ne va lua un an sa le aducem profit, dar a durat 4 ani”, a declarat aceasta pentru BBC. Aceasta depasire a dead line-ului nu a demoralizat-o, ci a ajutat-o sa se dezvolte.

Foto: mentoringforwomen.com

Autoare: Natalia Muntean
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24