Articole
22-01-2014

Anul trecut a insemnat pentru Denisa Mateescu ascensiunea la un nou nivel profesional, pe segmentul premium. Numita in functia de vicepresedinte Affluent Strategic Solutions MasterCard Europe pentru regiunea HGEM, zona ce cuprinde 28 de tari din Europa Centrala si de Est si Asia Centrala, Denisa Mateescu este una dintre cele mai influente persoane din domeniul financiar, din tara.

Evolutia ei profesionala a inceput in anul 1991, dupa absolvirea Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Institutului Politehnic din Bucuresti. Initial a decis sa profeseze in domeniul studiat la facultate. Atractia spre domeniul in care a facut cariera a aparut in momentul in care a luat contact cu publicitatea. A lucrat pentru Saatchi & Saatchi, apoi pentru D’Arcy iar aceasta nu a fost ultima schimbare a traseului ei profesional. "Daca traiesti cu frica de a-ti pierde jobul, nu ai cum sa ai rezultate bune, pentru ca aceasta frica iti va influenta mereu deciziile,in rau”, a declarat Denisa Mateescu intr-un interviu acordat publicatiei Income Magazine.

Marele pas spre industria de plati a fost facut in 2001, atunci Denisa Mateescu a fost primul si singurul angajat al MasterCard Romania. Ascensiunea ei s-a produs concomitent cu dezvoltarea pietei cardurilor in tara noastra.

In perioada 2007-2012, Denisa Mateescu a detinut functia de General Manager Romania si Regiunea Balcanilor al MasterCard, iar in 2013 a devenit responsabila pentru dezvoltarea si implementarea solutiilor companiei pe segmentul dedicat clientilor cu venituri mari.

Desi criza financiara a afectat piata muncii, in spectrul bancar s-a manifestat un paradox pentru ca, in ciuda faptului ca increderea romanilor in institutiile financiare si in serviciile pe care ele le ofereau era in scadere, acestia au ales din ce in ce mai frecvent operatiunile prin carduri pentru a efectua tranzactii sau alte tipuri de operatiuni financiare.

Dincolo de entuziasmul oferit de permanenta dezvoltare a afacerii, Denisa Mateescu a tratat anii de recesiune cu precautie si seriozitate. Se fereste sa catalogheze un moment drept "dificil", pentru ca orice proiect poate reusi daca este incarcat de positivism: „Asta inseamna o cariera: sa ai capacitatea de a depasi problemele. Altfel, nu ai o cariera, ci doar un loc de munca", a declarat Denisa Mateescu, intr-un interviu acordat pentru businessmagazin.ro.

Foto: valimirea.ro

Autoare: Cristina Andrei
Redactor Femei in Afaceri 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24