Articole
29-05-2020

 

 

Școala Canadiană Maple Bear va deschide două grădinițe Maple Bear la Cluj-Napoca pentru 220 de copii, începând din anul școlar 2020-2021. Metodologia educațională canadiană bilingvă va fi implementată la nivel preșcolar în cadrul celor două locații unde activează momentan Grădinița Paradisul Prichindeilor.


Grădinițele Maple Bear vor respecta în totalitate cerințele educaționale definite în curriculumul național pentru învățământul preșcolar. În plus, copiii vor beneficia de strategiile, tehnicile de predare și bunele practici educaționale ale sistemului canadian. 


Ne continuăm planurile de dezvoltare în România, chiar și în această perioadă dificilă, cu suportul rețelei noastre puternice. În prezent, școlile și grădinițele Maple Bear au la dispoziție proceduri complete pentru reînceperea activității și întoarcerea în clasă. Acestea sunt deja aplicate în țările în care activitatea școlară s-a reluat. Echipa globală Maple Bear susține structurile locale ale școlilor și grădinițelor din toată lumea punându-le la dispoziție Maple Bear Digital Learning Community, oferind sesiuni de training, webinars pentru profesori și părinți, buletine informative săptămânale prin care se împărtășesc bune practici educaționale internaționale. Sesiunile online organizate în această perioadă oferă suport atât părinților ai căror copii nu pot încă reveni la școală, cât și profesorilor pentru a asigura continuitatea procesului de învățare în mediul online”, spune Yann Bidan, Directorul General al Maple Bear Europa Centrală și de Est.


În grădinițele din Cluj-Napoca, tranziția către noua metodologie de predare va fi asigurată de echipa academică Maple Bear formată din canadieni nativi prin intermediul sesiunilor de formare și al programelor de coaching dedicate educatorilor Maple Bear, ce vor avea loc în lunile august și septembrie 2020.


Cadrele didactice vor avea acces la modulele de învățare Maple Bear elaborate de către experții canadieni. Pe parcursul anului, echipa din Cluj va beneficia de sprijin constant din partea Directorului Academic Maple Bear din Canada, care va facilita transferul metodologiei canadiene. De asemenea, echipa va mai fi sprijinită de către Directorul pentru Coordonare Academică Maple Bear ECE (Europa Centrală și de Est)  din România și de către Directorul Academic local de la Maple Bear Cluj.


Grădinița Paradisul Prichindeilor va trece printr-o perioadă de transformare profundă a sălilor de curs. Amenajarea tip Maple Bear este fundamentală pentru implementarea metodologiei canadiene. Fiecare detaliu, de la designul mobilierului, până la materialele didactice, are un scop special în procesul de învățare.

 

Spațiul de clasă este gândit să permită realizarea de activități simultane, fie în grup, perechi sau individual. Aceste activități sunt realizate prin centrele de învățare având diferite tematici. Scopul este de a folosi cât mai bine fiecare moment în clasă, permițându-le copiilor să exploreze diferite subiecte într-un mod provocator și distractiv și păstrându-le interesul pe parcursul întregii zile.

 

Am vrut să ducem educația pe care o oferim copiilor noștri la un alt nivel, să fie aliniată modernității lumii noastre și concentrată pe pregătirea copiilor pentru a reuși în viața reală. Am analizat multe opțiuni diferite. Când au fost publicate rezultatele PISA, anul trecut în decembrie, arătând că sistemul educațional din Canada se clasează în mod constant printre primele cinci din lume și că depășește nivelul tuturor țărilor vorbitoare de limba engleză, ne-am decis să ne alăturăm rețelei Maple Bear și să devenim Grădinițe Maple Bear. Vom continua să oferim două modele de educație bilingvă în grădinițele noastre, engleză/română și germană/română, aplicând metodologiile canadiene și respectând cerințele educaționale locale", spune Mihaela Jaradat, fondatoarea grădiniței Paradisul Prichindeilor, acum Director Executiv al grădinițelor Maple Bear Cluj.

 

În România, Maple Bear își propune să deschidă 10 unități școlare pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, luând în calcul posibilitatea de a se extinde și în zona învățământului liceal. Prima franciză Maple Bear din România a fost deschisă anul trecut, la Sibiu.  

 

 

***

Informații adiționale:

 

Despre Maple Bear

Școlile bilingve Maple Bear nu sunt școli internaționale, ci școli locale. Maple Bear se conformează reglementărilor locale de învățământ, oferind programe curriculare locale conforme și completându-le cu programul Maple Bear care aplică strategii și metodologii de predare canadiene. Maple Bear are peste 450 de unități educaționale, de la grădinițe până la licee, în 22 de țări cu un total de 45000 de studenți. Maple Bear intenționează să deschidă 50 de unități educaționale în Europa Centrală și de Est, dintre care cel puțin 10 în România.

 

Despre Educația Canadiană

La origine Canada este o țară cu două limbi oficiale. Bilingvismul este ADN-ul nostru. Avem  expertiză în metodologia învățării prin imersiune datorită celor două limbi „de acasă”. Alături de metodologia sa, Canada este recunoscută drept un lider mondial în furnizarea de educație bilingvă prin imersiune completă.

Canada este recunoscută ca având unul dintre cele mai bune sisteme de educație din lume și cea mai bună educație în limba engleză. Sistemul educațional canadian se situează constant printre primele cinci din lume, conform evaluării internaționale OCDE PISA. Evaluarea internațională răspunde la întrebări cruciale: Ce este important pentru cetățeni să știe și să poată face? Cum aplică ceea ce au învățat în cazul unei probleme reale de viață și în procesul de învățare pe tot parcursul vieții? În esență, studiază dacă un sistem educațional pregătește bine copiii pentru a reuși în viața reală. Canada depășește toate țările vorbitoare de limbă engleză din lume și se clasează înaintea liderilor economici și educaționali din Europa.

 

Canada este un pionier printre țările care își adaptează sistemul de învățământ la conceptul de abilități necesare pentru secolul XXI. Din 1994, sistemul canadian de educație aplică o metodologie care dezvoltă pe deplin personalitatea copilului - fizic și intelectual, emoțional și social - concentrându-se pe învățarea abilităților cheie pentru succes în viitor. Educația canadiană are o eficiență dovedită și funcționează, indiferent de cultură (peste 30% dintre copiii din școlile canadiene au ambii părinți din țări diferite. Metodologia de predare este dezvoltată astfel încât să se asigure că nimeni nu este lăsat în urmă).

 

Video Clase Maple Bear 360˚:  https://www.youtube.com/watch?v=h1RbZ51-Jpc&t=

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24