Articole
24-02-2014

Care este liantul dintre noile tehnologii, domeniul sanatatii si institutiile de stat? Femeia. Business Insider stabileste sase tipologii care vor schimba lumea in 2014, personificate de antreprenoare ale caror idei vor revolutiona domeniul in care activeaza.

Rana el Kaliouby – traducatoarea de emotii
Rana el Kaliouby a pus pe picioare Affectiva, proiect ce pune la dispozitie tehnologie de decodare faciala automata a raspunsurilor emotionale ale telespectatorilor la diverse campanii publicitare sau branduri.

Nina Nashif – antreprenoarea sanatatii
Nina Nashif a fondat platforma Healthcare. Modelul pilot Healthbox are ca scop asamblarea unui ecosistem care sa permita antreprenorilor sa acceseze resursele necesare in industria medicala pentru a-si consolida afacerile.

Leila Janah – umanitarista
Leila Janah a lansat Samasource, o organizatie non-profit ce activeaza pe piete in curs de dezvoltare, creand slujbe digitale pentru femeile din aceste medii. Statisticile ii dovedesc eficienta: angajatii Samasource ajung ca, dupa doar cateva luni la slujba, sa-si dubleze veniturile.

Michele Weslander Quaid – specialista in reconciliere
Liantul dintre autoritati si civili, Michele Waslander Quaid si-a insusit rolul de antreprenor si a renuntat la programele de software invechite si la echipamentele perimate, convingandu-si echipele sa conlucreze prin instrumente web. Aceasta indrazneala a atras atentia Google, care a angajat-o pe Quaid in 2011, iar, in prezent, este ofiter-sef insarcinat cu tehnologia pentru sectorul public.

Michelle Rowley – programatoarea
Absenta femeilor de pe scena tehnologiei din Portland, Oregon a determinat-o pe Rowley sa puna pe picioare un atelier de programare pentru femei. Acesta a fost începutul Code Scouts, o organizatie non-profit care, dupa un an de la lansare, beneficiaza de sustinere din San Francisco, New York, dar si din Europa.

Nicole Glaros – specialista HR
Ca director al Boulder Colo. si responsabil cu programele implementate in New York pentru Techstars, Nicole Glaros selecteaza candidatii care sunt alesi pentru un program de trei luni si ii ghideaza pe drumul sinuos dintre un inceput timid si adevaratul succes. Sarcina ei este sa faca legatura intre studenti, experti si investitori.

Foto: women2.com

Autoare: Cristina Andrei
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24