Articole
25-01-2014

Deschisa in noiembrie, anul trecut, noua sectie de la Sanador este utilata cu echipamente de ultima generatie si de cea mai inalta performanta, care permit realizarea de servicii complete de chirurgie cardiovasculara pentru adulti. Printre acestea se numara servicii de: revascularizare miocardica prin by-pass aortocoronarian clasic si cu grefoane exclusiv arteriale, interventii de plastie valvulara mitrala si aortica, inlocuiri valvulare simple si multiple, interventii de chirurgie vasculara majora sub circulatie extracorporala (cura chirurgicala a anevrismelor de aorta toracica si toracoabdominala, cura chirurgicala a disectiei de aorta sau reparatia complicatiilor mecanice ale infarctului de miocard), conform sanador.ro. In noua sectie, vor fi abordate si interventii noi, precum: insertia stentgrafturilor endoaortice, protezarile valvulare aortice transcateter (TAVI) si chirurgia cardiaca minimal-invaziva.

Sectia de Chirurgie cardiaca va fi condusa de Conf. Univ. Dr. Horatiu Moldovan, medic primar chirurgie cardiovasculara, doctor in Stiinte Medicale, specialist cu o experienta de 25 de ani si peste 3.000 de operatii pe cord deschis practicate in cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu de la Spitalul Fundeni din Bucuresti.

"Romania este o tara cu un risc cardiovascular foarte ridicat, printre cele mai ridicate in Europa, aceasta fiind si principala cauza de deces de la noi din tara. Aproximativ 7 milioane de romani sufera de boli cardiovasculare", explica dr. Doris Andronescu, director general Sanador.

Departamentul va fi conectat cu Sectia de Anestezie Terapie Intensiva Cardiaca, condusa de Dr. Mihaela Craciun, medic primar ATI, specializata in patologia cardiovasculara.

Inaugurat in 2011, in urma unei investitii de 40 de milioane de euro, Spitalul Sanador are o suprafata totala de 23.000 de metri patrati si o capacitate de 402 paturi.

Foto: sanador.ro

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24