Articole
22-07-2016

The Venture, competitia globala pentru antreprenoriat cu impact social lansata de CHIVAS Regal, s-a incheiat. Finala globala a avut loc intre 11-14 iulie 2016 la New York, iar castigatorul a fost desemnat Conceptos Plasticos, business-ul din Columbia care transforma deseurile din plastic si cauciuc intr-un material alternativ, care poate fi folosit in constructia de locuinte, adaposturi sau scoli.

 

Printre cei 27 de participanti s-a aflat si SafeDrive, start-up-ul castigator al primei editii The Venture organizate in Romania. In etapa globala Chivas The Venture, SafeDrive a ajuns pana in sferturile de finala si a ocupat locul 14 din 27 in urma Votului Public. Finantarea totala primita de reprezentantul Romaniei in aceasta etapa se ridica la 10,177$, suma care va fi investita in dezvoltarea platformei si a aplicatiei.

 

Finala Globala

In cel de-al doilea an de competitie, Chivas The Venture a inregistrat peste 2500 de inscrieri de la antreprenori sociali din toata lumea, care au ales sa rezolve diferite nevoi sociale si de mediu prin infiintarea unor afaceri scalabile si profitabile. Din juriul global Chivas The Venture au facut parte Eva Longoria - antreprenor social si actrita, Sonal Shah - fostul asistent adjunct al lui Barack Obama, Joe Huff - fondatorul business-ului cu impact social LSTN si Alexandre Ricard - CEO Pernod Ricard.

 

Experienta The Venture

                                                                                                

"Pentru SafeDrive, Chivas The Venture a insemnat o sansa uriasa de dezvoltare, atat prin finantare, cat si prin oamenii pe care i-am cunoscut in cadrul competitiei. Personal, m-a ajutat sa realizez importanta rolului de antreprenor social in zilele noastre si potentialul pe care il avem pentru a schimba cu adevarat lumea”, a declarat Tudor Cobalas, Co-fondator SafeDrive.    

 

 

Pana la finala de la New York, Tudor a participat si la Acceleratorul de Business de la Londra cand, timp de 5 zile, i-a cunoscut mai bine pe ceilalti antreprenori din competitie, a lucrat impreuna cu ei in echipa si a dobandit noi cunostinte de antreprenoriat cu impact social. Acceleratorul a avut rolul de a-i pregati pe cei 27 de antreprenori pentru pitch-ul final, programul si tematica workshop-urilor fiind dezvoltate de Centrul Skoll pentru Antreprenoriat Social de la Universitatea Oxford.

 

Participarea Romaniei in competitia Chivas The Venture ofera un credit important antreprenoriatului romanesc cu impact social, incurajandu-se tot mai mult printre tinerii antreprenori orientarea catre societate si catre sprijinirea comunitatii.” a declarat Radu Moldovan-Petrut, Director de Marketing.
                                                                                                                

Despre Chivas The Venture

Competitia Chivas The Venture este o oportunitate pentru business-urile cu impact social de a se dezvolta, de a primi sprijin financiar si, nu in ultimul rand, de a obtine un lucru visat de multi: recunoastere internationala. Din ce in ce mai mult, o noua generatie de tineri antreprenori privesc problemele sociale si de mediu ca pe oportunitati. Ei reusesc sa depaseasca granitele modelului traditional de business, estompand linia dintre profit si scop social, generand o schimbare in bine in comunitate. Chivas The Venture este competitia care le acorda acestora sansa de a-si face cunoscuta viziunea la nivel global si de a schimba lumea cu ajutorul afacerii lor.

 

Despre Safe Drive

SafeDrive este aplicatia care incurajeaza soferii sa renunte la folosirea telefonului mobil in timpul condusului, recompensandu-i cu puncte. Punctele acumulate se transforma in vouchere, care pot fi folosite pentru a beneficia de reduceri la achizitionarea de produse sau servicii in sectiunea Rewards a aplicatiei.

 

O noua editie in Romania

In toamna acestui an, Romania se pregateste pentru ce-a de-a doua editie locala Chivas The Venture. Odata cu aceasta, competitia va oferi antreprenorilor sociali romani sansa de a se alatura unei experiente unice si de a pune inca o data Romania pe harta globala a antreprenoriatului cu impact social. 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24