Articole
08-05-2013

Dupa o experienta bogata si analiza ampla a conflictelor dintre parinti si copii, psihologul Mirela Horumba a intocmit primul ghid ce se axeaza pe rezolvarea acestora: ”Solutii practice pentru gestionarea conflictelor parinte-copil”, lucrare aparuta la Editura Rentrop & Straton.


Gazda evenimentului de lansare a fost centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School din Bucuresti, unde au loc intalnirile clubului Bright Parents, incubatorul ghidului pentru parinti. Aici psihologul Mirela Horumba intra in contact direct cu parintii si discuta in fiecare luna despre framantarile cu care ei se confrunta in relatia cu copiii lor. Clubul Bright Parents este un proiect al Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie, care pune mare accent pe dezvoltarea copiilor intr-un mediu armonios.


„Nu intamplator am ales sa lansez ghidul aici, la Shakespeare School. Intalnirile cu dvs. au avut rolul de catalizator si m-au mobilizat sa cuprind in acest ghid raspunsurile pentru toate intrebarile pe care mi le-ati adresat”, le-a marturisit emotionata Mirela Horumba parintilor din clubul Bright Parents, multumindu-le pentru sprijin.

 
Ghidul ”Solutii practice pentru gestionarea conflictelor parinte-copil” le spune parintilor nu doar „ce?”, dar si „cum?” sa faca pentru a avea o relatie armonioasa si pentru a evita conflictele. Lucrarea contine si o „Trusa de instrumente practice” care abordeaza toate problemele ce pot aparea in cresterea si educarea copiilor si solutiile pentru restabilirea echilibrului. De asemenea, ghidul analizeaza si demonteaza miturile despre educatie si relatile familiale.


Lucrarea se deosebeste de multitudinea de ghiduri parentale prin faptul ca se concentreaza pe mentalitatea romaneasca. Intr-o societate in care relatia copil-parinte s-a bazat pe principiul „Eu te-am facut, eu te omor”, parintilor le este uneori greu sa sa iasa din sistem si sa gaseasca abordarea corecta. Ghidul se adreseaza tuturor parintilor, pentru ca pot aparea conflicte in relatia cu copiii lor inca de cand acestia incep sa vorbeasca.


Lucrarea este pe suport digital, pentru a le veni in ajutor si parintilor foarte ocupati care sunt descurajati de volumele stufoase. Astfel, ei pot citi capitolele ghidului acasa sau la birou atunci cand au cateva momente libere. Ghidul este realizat de editura Rentrop & Straton si poate fi achizitionat si online pe site-ul http://conflict.humanmedia.ro/, beneficiind de o oferta speciala.


Parintii care vor sa afle si alte solutii practice sunt asteptati la intalnirile clubului Bright Parents, in fiecare luna, la sediul Shakespeare School. Participarea este gratuita, iar intalnirile se incheie cu discutii prietenesti la o ceasca de ceai englezesc.

 

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie nonprofit ce ajuta copiii cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza si sprijina tinerii talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze. O limba straina poate deschide multe oportunitati si poate face diferenta in dezvoltarea tinerilor. Printre proiectele asociatiei: burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creatie cu premii scoli de vara in Marea Britanie – Shakespeare School Essay Competition, campanii in licee privind certificarile internationale. Asociatia promoveaza dezvoltarea tinerilor intr-un mediu armonios, organizand si ateliere de educatie pentru parinti.

Pentru mai multe detalii, viziteaza www.asociatiapentrueducatie.ro

 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24