Articole
10-03-2013

Interesul oamenilor de afaceri din Romania pentru protejarea marcilor pe care le detin pe piata unica a crescut de la an la an. Astfel, daca in 1996 din partea tarii noastre exista o singura cerere de inregistrare a unei marci comunitare, anul trecut, numarul acestora a ajuns la 576. Efectele crizei financiare si-au facut insa simtita prezenta si pe acest segment, astfel ca numarul cererilor depuse de societati din Romania a scazut usor anul trecut comparativ cu 2011, cand s-au inregistrat 629.

 

„Prin inregistrarea unei marci comunitare se obtine protectie pe tot teritoriul Uniunii Europene. Costurile pentru inregistrarea unei marci comunitare sunt de 900 de euro ca taxe oficiale la OHIM (Oficiul de Armonizare in Piata Interna) pentru o marca, pentru una pana la trei clase de produse sau servicii, la care se adauga onorariile de avocat sau consilier in proprietate industriala. Astfel, costurile inregistrarii prin acest sistem sunt mult mai mici comparativ cu inregistrarea marcii in fiecare dintre statele membre UE”, a subliniat Andra Musatescu, Managing Partner al Caselor de Avocatura si de Proprietate Industriala Andra Musatescu.

 

Cele mai multe cereri de inregistrare a marcilor apartin companiilor din sectorul FMCG  (Fast Moving Consumer Goods) si farma, potrivit expertilor Caselor de Avocatura si de Proprietate Industriala Andra Musatescu.

 

Nr. cereri depuse pentru marca comunitara

 

Tara

2012

ianuarie 2013

Germania

20.098

1.705

Marea Britanie

10.298

861

Italia

8.086

641

Franta

7.372

697

Polonia

2.145

187

Romania

576

28

Bulgaria

511

40

Ungaria

370

31

Rusia

269

12

 

Sursa: www.oami.europa.eu

 

Progresul inregistrat de Romania este evident, chiar daca numarul cererilor pentru marca comunitara depuse de societatile ce activeaza pe piata nationala nu se ridica la nivelul celui din alte tari europene, precum Germania sau Marea Britanie. Cu toate acestea, Romania se afla in fata unor tari vecine precum Bulgaria, Ungaria sau Rusia.

 

Despre Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices

 

In ultimii 15 ani, Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices s-au dezvoltat continuu, numarandu-se acum printre cabinetele de top din Romania. Avocatii si consilierii in proprietate industriala din cadrul acestor case sunt membri ai celor mai prestigioase si importante organizatii internationale, atat in Europa cat si in lume, unde sunt extrem de activi, conlucrand cu ceilalti colegi din alte state la redactarea de rapoarte, propuneri de modificare a legislatiei in domeniu, documente care sunt prezentate in cadrul intalnirilor de lucru din cadrul comisiilor din care fac parte.

 

Casele de Avocatura si de Proprietate Industriala Andra Musatescu sunt considerate de publicatii juridice cunoscute ca “oferind o gama larga de servicii juridice corporatiste si comerciale care includ consiliere privind dreptul muncii, concurentei si UE, cu un puternic accent pe PI” (Legal 500). De asemenea, “reputatia in domeniul PI a atras cu sine mai multi clienti internationali cunoscuti” care “lauda serviciile de PI, incluzand si litigii” (Legal 500), practicand “in fruntea domeniului juridic IP din Romania cu o vasta experienta in consultanta acordata in principal societatilor multinationale” (WTR1000), iar Dr. Andra Musatescu este “un expert in IP de un standard absolut inalt” (Legal 500) si “un avocat fantastic” (Chambers and Partners).

 

Casele de Avocatura si de Proprietate Industriala Andra Musatescu sunt castigatoare ale premiului pentru profesionalism si recunoastere internationala la Gala Proprietatii Intelectuale 2012, organizata de Finmedia. Premiul a fost ca o incununare a aprecierii internationale pe care Casele de Avocatura si de Proprietate Industriala Andra Musatescu le-au dobandit de-a lungul a peste 15 ani de activitate in domeniul proprietatii intelectuale.

 

De asemenea, Casele de Avocatura si de Proprietate Industriala Andra Musatescu au la activ si alte premii internationale, precum: “Avocatul anului pe Proprietate Intelectuala in Romania”, acordat de revista Corporate Intl Magazine 2011 si “Societatea de Avocatura/ Cabinetul de Avocat al Anului in Romania pentru Rezolvarea Conflictelor” in 2011 si 2012, acordat de Acquisition International Magazine, “Societatea de Avocatura/ Cabinetul de Avocat al Anului in Romania pentru M&A” in 2012, acordat de Acquisition International Magazine si recomandate in topuri precum WTR1000, Chambers & Partners, Legal 500 etc.

 

www.andramusatescu.ro

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24