Articole
03-09-2015

In ultima perioada este din ce in ce mai vizibila dorinta si chiar nevoia de dezvoltare a competentelor si abilitatilor managerilor romani. Este din ce in ce mai vizibila nevoia de lideri si de dezvoltare a unui sistem de leadership romanesc. Ceea ce de multe ori ingreuneaza sau chiar impiedica aceasta dezvoltare este, ceea ce putem numi, un cerc vicios al carui factor principal il reprezinta TIMPUL. Nu avem TIMP sa devenim managerii si liderii care ne-am dori sa fim pentru ca suntem prea ocupati sa fim ceea ce suntem acum. Una  dintre cele mai recente si inovative solutii pentru aceasta situatie o reprezinta conceptul QuickLearn, un program educational adus din Olanda si adaptat pietei romanesti.

 

QuickLearn este un concept care ofera programe educationale pe platforme offline si online pentru manageri, bazat pe INVATARE RAPIDA. Rapiditatea si intensitatea procesului de invatare sunt atinse printr-o abordare practica si implicarea activa a participantilor. Cateva dintre caracteristicile programului sunt, de exemplu, explicatiile scurte si usor de inteles, exemplele ilustrative si exercitiile care imbina activitatea fizica, creativitatea, muzica, imaginile, culorile si alte metode astfel concepute pentru maxima implicare a participantilor in propriul proces de invatare. Pe scurt: la obiect si intr-un mod activ! Misiunea proiectului este dezvoltarea competentelor de leadership pentru managerii din Romania, prin programe de invatare rapida cu abordare practica.

 

Principalele beneficii pe care se construieste conceptual sunt:

 

1. Seminarii bazate pe invatare accelerata – invatare rapida

2. Seminarii de o zi, concentrate pe un singur subiect concret – invatare focusata

3. Abordare practica a subiectelor – invatare aplicabila 

4. Stil activ de prezentare a subiectelor –invatare energetica

5. Vorbitori talentati si cu experienta – invatare profesionala

6. Exemple corelate cu experientele din piata – invatare facila

7. Suport online post seminar –invatare sustenabila

 

Conceptul QuickLearn nu este unul nou in Europa. Sub denumirea Focus Conference, conceptul si-a dovedit valoarea adusa in dezvoltarea Liderilor si Managerilor pentru mai bine de 10 ani in Olanda. Focus Conference a castigat premiul de ‘Best Management Educator’ in 2013, dar si in 2014, in Olanda. TRYACT International Introduce conceptul QuickLearn in Romania, adaptat si customizat cerintelor pietei romanesti.

 

Primul eveniment al toamnei din cadrul proiectului QuickLearn il reprezinta seminarul “Arta de a pune intrebari” – cel mai subtil mod de a influenta o conversatie.

 

In cadrul seminarului se vor putea deprinde cu usurinta tehnici si strategii care sa va ajute in stapanirea oricarei conversatii. Seminarul se concentreaza pe cinci obiective:

 

1. Fa-i pe oameni sa vorbeasca – astfel vei afla informatiile de care ai nevoie chiar de la interlocutor

2. Directioneaza discutia catre esenta – evitati ca discutia sa fie distrasa de informatii irelevante

3. Gestioneaza informatiile echivoce – identifici care sunt informatiile relvante

4. Fa-i sa se razgandeasca si sa isi schimbe opinia

5. Elimina barierele – nu da sfaturi, ajuta interlocutorul sa se gandeasca la elementele irationale ale limitarilor

 

“Arta de a pune intrebari” este un seminar dezvoltat si livrat de initiatorul proiectului QuickLearn, John Bax. Ca trainer, John se concentreaza pe dezvoltarea abilitatilor participantilor. Sesiunile lui de formare sunt orientate mai mult pe proces decat pe program. Asta inseamna ca el utilizeaza orice se intampla pe parcursul procesului de instruire, care are legatura cu tema acestuia, si o retransmite participantilor. Astfel, sesiunile sale de formare contin o dubla bucla/deschidere: dezvoltare reala a competentelor si modul in care participantii isi folosesc, constient sau inconstient, compentele oricand pe durata sesiunii de formare. El construieste un echilibru solid intre teorie si practica, intre jocul de rol si aspecte ale vietii de zi cu zi, si intre distractie si seriozitate. Mai mult, fiecare sesiune de training are moment surprinzatoare. Doar  un pic diferit.

 

Pentru mai multe informatii despre seminar si proiectul QuickLearn, dar si pentru inscrieri puteti gasi mai multe detalii pe site-ul proiectului http://www.leadership-management.ro/, pe pagina noastra de Facebook sau utilizand formularul de inscriere: http://www.leadership-management.ro/arta-de-a-pune-intrebari/inregistrare/

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24