Articole
01-12-2015

Vi s-a intamplat sa va simtiti vinovati pentru ca nu ati putut rezista prajiturii cu frisca, desi ati inceput o dieta de slabire? Sau pentru ca ati amanat nepermis de mult sa dati telefonul acela important clientului care astepta o propunere de contract? Sau pentru ca ati cumparat o gramada de lucruri care nu va erau de fapt necesare? 

 

Nu e nevoie sa va intrebati mereu de ce viata trebuie sa fie o lupta continua pentru autocontrol. Puteti invata din Puterea vointei, ultima carte scrisa de psihologul Kelly McGonigal, cum sa va controlati atentia, emotiile si dorintele, printr-un program pas cu pas care va ajuta sa va identificati obiectivele, sa va intariti autocontrolul și sa faceti schimbari pentru toata viata, indiferent daca este vorba de slabit, sanatate financiara, reducerea stresului, invingerea tendintei de a tergiversa lucrurile, cum sa fiti un parinte mai bun sau cum sa va concentrati mai bine.

 

„Cand va ganditi la un lucru care cere vointa, care este prima idee ce va vine in minte? Pentru cei mai multi dintre noi, clasicul test de vointa consta din a rezista tentatiei, fie ca e vorba de o gogoasa, o tigara, o lichidare de stoc sau o aventura de o noapte. Cand oamenii spun "Nu am vointa", ceea ce vor sa spuna, de fapt, e ca "Mi-e greu sa spun «nu» atunci cand gura, stomacul, inima sau (completati cu partea anatomica la care va referiti) ma indeamna sa spun «da»". Insa faptul de a spune «nu» reprezinta doar o parte a vointei si a ceea ce presupune ea.”

 

Exercitiile si strategiile propuse va arata cum sa transformati cunoasterea greselilor in strategii pentru succes, insuflandu-va puterea de a va atinge obiectivele, de a face schimbari reale si de durata si de a detine controlul asupra fiecarui aspect al vietii voastre, de la ceea ce mancati pana la ceea ce faceti, spuneti sau cumparati.

 

Mai multe informatii pe: http://www.litera.ro/puterea-vointei.html

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24