Articole
26-05-2012


Zilele acestea am lucrat des cu profesionisti care vor sa-si schimbe jobul. Fie ca sunt parte a unei echipe dezvoltate, fie ca sunt in fruntea ei, acestia sunt hotarati sa faca o schimbare. Aproape in fiecare sedinta de lucru apare o voce, un fel de constiinta comuna fata de calitatile personale.

Este vocea care ne transmite ca punctele noastre forte sunt ceva nepersonal, greu de atins si inaccesibile noua. Consideram ca alti oameni pot excela in domeniul lor, nu noi!


Interesant este ca pozitia sau functia nu fac nicio diferenta fata de acest mod de gandire. Oameni pe diverse posturi si nivele ierarhice vor sa stie la ce sunt ei cei mai buni. Si asteapta un raspuns! Partea amuzanta este ca in stilul meu de lucru nu exista astfel de informatii, cat mai degraba o explorare a ceea ce se manifesta concret in comportamentul lor.


De fiecare data cand lucram in mod special asupra descoperirii punctelor forte, oamenii se simt increzatori, reamintindu-si si vazand clar calitatile care ii fac speciali si deosebiti de ceilalti profesionisti de nivelul lor. BINGO!


Iata cateva greseli pe care multi dintre cei care vor sa se angajeze le fac atunci cand isi constuiesc CV-ul.


Prezentare personala fara legatura cu punctele tale forte


Interesant devine momentul cand acesti oameni pregatesc CV-ul pentru un nou post. Ei vor sa mearga mai departe, dupa ce au fost multi ani loiali unei singure companii. Apare un paradox prin faptul ca cea ce ii face pe ei speciali in profesia lor (si nu numai), nu este folosit ca un punct forte in prezentarea profesionala pe care si-o fac in CV.


Eviti intentionat sau nu sa mentionezi in CV punctele tale forte

Generalitati de genul team player, good communicator, client oriented etc. iau locul adevaratelor calitati, care exista si care cel mai adesea te sperie pentru ca presupui ca nu stii de ele. Nu te-ai analizat destul inca si nu ai constientizat cu ce esti concret deosebit/a. Mai mult, a descoperi calitatile tale pare o inginerie sofisticata si greu de atins.


Angajatorul va intampina o adevarata piedica in a te chema la un interviu daca nu evidentiezi cum anume te recomanzi tu pe tine: scurt si concret. Generalitatile sunt folosite de toti si nu fac nicio diferenta pentru sansele tale.


Mai mult, daca pana la urma invitatia apare si mergi la interviu pentru un post, atunci consideri ca nu vrei sa te dai mare sau sa spui  acolo ca esti cel/cea mai bun/a, cica nu te simti confortabil.


TOTUSI, suntem acolo sa spunem obiectiv cum ne cunoastem si cum ne recomandam noi pe noi, detasat si avantajos noua, sau pozitiv si increzator…


Exista multi oameni competenti,  cu nenumarate abilitati si cunostinte acumulate in domeniul lor. Acestia ajung intr-un adevarat impas cand vorbesc despre soft skils / calitati interumane si intraumane / inteligenta emotionala care adesea fac diferenta in meseria si rezultatele fiecaruia.


Ce e de facut pentru a avea succes?


Trebuie sa devii constient de punctele tale forte
, lucreaza-le, poate in cateva sesiuni de coaching si foloseste-le constant. Punctele forte nu reprezinta o campanie de publicitate, ci doar autocunoastere si control asupra vietii tale.


Retine: un angajator va fi fericit sa aiba un profesionist care se cunoaste bine si isi duce la maxim calitatile, este constient de locurile de dezvoltare si actioneaza inteligent in consecinta. El va sti si unde nu exceleaza, moment oportun sa ceara ajutor sau sa fie atent la gestionarea  cu intelepciune a acelei situatii.


Vei fi fericit sa te cunosti si sa stii cand este cazul sa te bazezi pe tine la maxim si cand ai nevoie sa aduci resurse din exterior.

Specificitatea calitatilor tale pot face diferenta in jobul actual si in toate rezultatele aferente precum si intr-un post nou care este mai provocator prin noutate.


Iata un tip de CV care are ca prim plan punctele forte pentru a observa cum punctele forte fac diferenta atunci cand vorbesti concret despre tine.


Ludmila Marin

W: http://www.ludmilamarin.ro/

E:  coaching@ludmilamarin.com

M: +40 755 889 001


Personal stenghts


Good oral communication (I give a straightforward and easy to take feedback) and great analytical writing skills (I write powerful and convincing messages for the customer), team work oriented (I have patience and courage to deal with stressful and conflictual situations in a positive manner), professional and enthusiastic attitude (I always dress like a pro, smile and continue positively even the situation is not the best); quick learner (take on board information and how within short time and little effort).


Education
 Master Degree in


Dissertation topic:


Bachelor Degree in Commercial Politics 
May 2007


Faculty of


Thesis topic:


Experience


December 2004 – present Position in the firm / Firm Name

  • In depth analysis from a permanent establishment perspective in corroboration with
  • Maintain client relationships; liaise with cross-line of services departments on common projects


September 2001 –  September 2004  Position in the firm / Firm Name

  • Job Rotation Training in all departments


Linked activities

  • Training in interpersonal and communication abilities organized by the University of Bucharest:
  • Technician in commercial and financial activities (accounting) – obtained with high marks awards:
  • Second place in the annual scientific research and studies circle, in commerce, for the project titled:


Languages


Romanian      – 
Proficient


English            – 
Proficient – mother tongue


French             – 
Beginner


Computer literacy 
Microsoft Office Package (Word, Outlook, Excel, PowerPoint), Windows


Hobbies


Insert only when you really have something relevant for you. Everybody reads  books and travels generally.


Ludmila Marin

http://www.ludmilamarin.ro/ 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24