Articole
07-02-2014

Vorbirea in fata unui public (public speaking) este cu adevarat infiorator pentru cine are o fire ceva mai timida sau mai retrasa, iar statisticile arata ca frica de vorbit in public urmeaza imediat in clasament dupa frica de moarte. Cu toate ca nu suntem prezentatoare TV ori oameni politici, la un moment dat tot va trebui sa iesim in fata, sa trecem peste timiditate si sa vorbim in fata unei audiente mai mici sau mai mari, fie ca respectiva audienta e formata dintr-o multime de necunoscuti sau pur si simplu din colegii de birou cu care ne intalnim zilnic. Daca pentru conversatiile in mediul virtual, inhibitiile si frica exprimarii libere sunt aproape inexistente, in fata unui public real, situat la cativa metri de tine iti solicita mai multe abilitati. Desigur, mare parte din tehnicile din public speaking pot fi folosite si in social media, atunci cand ai un interviu sau o alta conversatie profesionala in care trebuie sa iti contolezi emotiile si sa mentii un dialog coerent. 

Pentru a putea trece peste emotii, timiditate, frica si a sustine o prezentare ori discurs coerent si conform contextului in care acesta se va produce, urmeaza cursurile de public speaking in care vei invata cum sa aplici tehnici de actorie in afaceri. Un astfel de curs va fi organizat in Bucuresti de catre Extreme Training, in perioada 15-16 februarie.

Acest curs, fara a fi unul strict de actorie, te invata sa folosesti tehnicile de antrenament ale actorilor pentru a putea deveni un vorbitor elocvent, convingator, calm, cu putere de persuasiune si manipulare a publicului, stapan pe obiectivele stabilite si capabil de a realiza legaturi emotionale cu audienta astfel incat aceasta sa poata fi controlata usor si eficient. Te va ajuta sa iti dezvolti creativitatea si sa scapi de inhibitii atunci cand vine vorba de jocuri de creativitate sau situatii in care spontaneitatea este punctul cheie.

Structura cursului cuprinde: tehnici actoricesti pentru pregatirea aparitiei in fata publicului (dezinhibare, relaxare, punct de concentrare), exercitii pentru reglarea tonalitatii, intonatiei, claritatea vorbirii, ritmul vorbirii, timbrul vocal, transmiterea clara a ideilor, exercitii pentru pronuntia corecta a vocalelor si consoanelor, exersarea atentiei, ascultarii reale si puterii de concentrare, aparitia si discursul in fata unei audiente, dozarea efortului, mentinerea atentiei active.

Mai multe detalii afla pe pagina www.traininguri.ro

Foto: traininguri.ro

Autoare: Carmen Rotaru
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24