Articole
04-12-2014

Programul de detoxifiere Iconic Detox face parte din programul de nutritie si viata sanatoasa al Cameliei Sucu numit Iconic Health, pe care l-a gandit impreuna cu sora sa, Cristina Mirica, medic nutritionist. La sfarsit sau inceput de an, cu totii ne facem un bilant si ne planificam schimbari in viata noastra. Iconic Detox poate fi acel impuls necesar, de care cu totii avem nevoie din cand in cand. Schimbarile pe care acest program profesionist de detoxifiere le produce sunt spectaculoase, dupa spusele celor care l-au comandat: slabit sanatos, tonus bun, piele frumoasa, supliment de energie.

 

Exista trei tipuri de programe, concepute in functie de necesitatile fiecarei persoane:

 

BASIC DETOX este recomandat fie incepatorilor, adica acelora care nu au mai incercat niciodata sa urmeze vreo dieta de detoxifiere a organismului, fie celor care au o viata foarte activa. Datorita suplimentelor proteice ce vor fi consumate in timpul pranzului, oamenii activ fizic vor putea urma programul cu usurinta, fara sa se simta lipsiti de energie. Programul cuprinde 4 sucuri naturale din fructe si legume, o salata si un supliment proteic la pranz si o supa la cina. In mod optim, programul ar trebui urmat 10 zile, dar se poate opta si pentru variantele de 5, 7 sau 14 zile, in functie de necesitatile fiecaruia.

 

ADVANCED DETOX este cel de-al doilea nivel de detoxifiere ca grad de dificultate si este recomandat celor care au urmat deja nivelul basic si vor acum sa faca un pas inainte pe “scara” detoxifierii. Programul consta in 6 mese pe zi ce vor fi consumate din doua in doua ore, din care 4 sucuri, o salata la pranz si o supa seara.  Chiar daca aportul nutritional este mai redus decat in cazul programului basic, el poate fi urmat de persoane cu activitate solicitanta atat profesional cat si social. Este disponibil in varianta de 5, 7 sau 10 zile.

 

MASTER DETOX este cel mai avansat nivel si este recomandat "veteranilor" in detoxifiere, continand 5 sucuri proaspete din legume si fructe si un lapte vegetal sau supa seara. Are un continut caloric redus, de aceea nu recomandam acest program celor cu activitate fizica intensa. Un astfel de program de detoxifiere din care sunt excluse alimentele solide, permite organismului sa ia o pauza in procesul de digestie si sa isi canalizeze energia in vederea eliminarii toxinelor acumulate in decursul timpului si absorbtiei nutrientilor. Este disponibil in varianta de 3 sau 5 zile.

 

O mare nevoie de educare exista pe partea care tine de terapiile complementare, in special hidrocolonoterapia, in jurul careia exista si mituri si tabuu-uri si multa lipsa de informatie.

Hidrocolonoterapia este un complementar ideal si benefic in orice cura de detox, care aproape ca nu e completa fara el. Multi fac greseala sa puna si semnul egal intre cura de detox si cura de slabire. Pierderea in greutate este una dintre consecintele detox-ului, dar nu este cea principala. Eliminarea reziduurilor toxice din organism (cu multe alte consecinte pozitive pe termen lung) este principalul beneficiu, or asta se face si cu actiune mecanica la nivelul colonului, nu doar cu hrana preponderent lichida. In timpul curei de detox sunt recomandate 3 sedinte de hidrocolonoterapie pentru facilitarea unei absorbtii optime intestinale a substantelor nutritive.

 

Cel mai important lucru insa, de care multa lume uita, este perioada de dupa detox. Cum revenim la regimul normal de alimentatie si cum definim “normal”? Astfel ca de o importanta la fel de mare precum cura de detox in sine este regimul post detox care permite o trecere graduala, fara socuri a organismului de la hrana preponderent lichida la cea solida. De acest aspect multi uita si risca sa acumuleze inapoi kilogramele pierdute cu effort, sa se frustreze si sa considere detox-ul ineficient.

 

Iconic Health are grija si de regimul post detox printr-o alimentatie variata, echilibrata, cu ingrediente de calitate. Pentru detalii de meniu se poate accesa www.iconichealth.ro

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24