Articole
25-02-2014

Catalina Cocan (32 de ani), profesoara la o scoala din Cluj-Napoca, a castigat o bursa oferita de Universitatea Cambridge celor mai buni profesori de engleza din lume. Premiul a fost acordat pentru un eseu scris de Catalina despre motivarea elevilor romani la testele de limba engleza.

Profesoara a primit bursa Dr. Peter Hargreaves IATEFL 2014, din partea Cambridge English Language Assessment, din cadrul Universitatii Cambridge din Anglia, formata din specialisti ce controleaza sistemul de certificari privind nivelul de cunoastere a limbii engleze, in lume.

Profesoara de la Scoala "Alexandru Vaida-Voevod" a fost aleasa de profesorii de la Cambridge dintre circa 2.000 de aplicanti din intreaga lume, anual fiind acordate doar patru astfel de burse.

"Poate nu in fiecare clasa, dar la o clasa din doua intalnesc un elev pe care, cred eu, reusesc sa-l schimb in bine. Acest lucru ma motiveaza foarte tare. Si ma intalnesc cu copilul acela, care de la inceput a vorbit cu mine numai in engleza, si ma intreaba ceva in engleza si se mai intampla sa fie cate un coleg de alta specialitate prin preajma, deja ziua e salvata”, explica profesoara, citata de yahoonews.com.

Cum a convins juriul de la Cambridge? Profesoara a descompus cele patru probe ale examenului Cambridge YLE si le-a adaptat vietii reale a copiilor, iar in eseu a inclus si povestea unuia dintre elevii ei, Florin. “Am vorbit despre unul dintre elevii mei din clasa a III-a, care imi este foarte drag. Desi avea nivelul un pic sub cel al clasei, tragea foarte tare. Intr-o zi, eram la plimbare cu caruciorul si vad ca scoate cineva capul dintr-o masina si zice: Teacher, teacher, mi-am luat testul Cambridge, cu doua scuturi! A fost extrem de bucuros si bucuria aceea a fost in centrul eseului meu”, a declarat profesoara pentru Adevarul. Pe fiecare atestat de Cambridge YLE sunt desenate mai multe scuturi, in functie de nivelul de cunoastere al limbii engleze.

“Este ceva palpabil ce poti sa arati si la bunici, iar copiilor le place acest lucru. Florin a luat doua scuturi, ceea ce nu este un rezultat excelent, pentru ca un scut iei pentru prezentare, insa pe Florin cele doua scuturi l-au motivat extrem de mult si l-au facut fericit”, explica Catalina Cocan. Ea a folosit acest sistem si in orele cu clasele mici, inlocuind scuturile cu stampilele: “Le puneam in caiet, pe maini, pe penar, unde voiau ei, si acest lucru ii motiva foarte mult”.

Foto: adevarul.ro

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24