Articole
01-05-2015

Primavara reprezinta cel mai bun moment pentru adaptarea stilului business la multitudinea de culori vesele si indraznete, fara a pierde din eleganta si sobrietate.

 

Stilul vestimentar si variatiile de temperatura

Variatiile de temperatura de la inceputul acestui anotimp ne determina sa optam pentru combinatii vestimentare care sa ne protejeze de frig in continuare, dar care sa includa atat nuante pastelate, cat si culori vii, facand o trecere treptata de la sezonul mohorat si rece catre sezonul insorit.

 

Tinutele clasice de business si accesoriile colorate

Accesoriiile colorate, asortate unor camasi in culori neutre, pot scoate o tinuta din anonimat, cu un impact memorabil asupra celor din jur, starnind totodata reactii apreciative. Camasile reprezinta piesa de rezistenta a oricarei tinute business si, din fericire, optiunile sunt mult  mai numeroase in prezent. De la nuante pastelate pana la croieli si culori indraznete, o camasa bine aleasa va poate schimba total prestanta intr-o intalnire de afaceri.

 

Gentile clasice sau cele supradimensionate pot fi purtate in situatii dintre cele mai diverse, fiind o pata de culoare necesara unei tinute simple. Totodata, tinutele vestimentare in nuante usor de asortat, dincolo de ceea ce impun tendintele, pot fi combinate cu o esarfa intr-o culoare complementara care poate scoate in evidenta chiar si un outfit aparent banal.

 

Acceptarea tacita din mediul business a faptului ca epoca in care non-culorile sau nuantele neutre erau cele mai indicate este demult apusa a determinat femeile care fac afaceri sa-si pastreze feminitatea cu stil si eleganta. Astfel, ele accepta ca primavara sa se lase ghidate de aparitia timida a soarelui si a culorilor vii care ne influenteaza starea de spirit si procesul de luare a deciziilor.

 

Gentile, pantofii si curelele pot fi acele piese clasice care, in culori neutre ori in nuante vesele precum albastru, corai sau galben-frezie, vor dainui peste ani in garderoba, fiind adesea optiunea ideala pentru o zi neinspirata in care suntem tentate sa nu experimentam foarte mult din punct de vedere vestimentar.

 

Combinatii vestimentare in trend

Trenciul revine in trend si in aceasta primavara, alaturi de sacourile pastelate. Combinatia ideala de culori depinde foarte mult de nuanta tenului, dar si de personalitatea fiecareia, precum si de specificul activitatilor zilnice.

 

In orice caz, sarafanele si costumele cu sacou si fusta ori pantaloni nu pot da gres niciodata. Unul dintre cele mai bune exemple in ceea ce priveste purtarea adecvata a costumelor colorate, alternativ cu cele in culori neutre in mediul de afaceri il reprezinta cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Surprinsa adesea purtand culori indraznete precum mov, corai, verde deschis, roz pal sau chiar rosu aprins, una dintre cele mai puternice femei ale planetei a reusit sa ofere un exemplu pozitiv femeilor de afaceri din intreaga lume, iesind din sfera culorilor inchise sau a celor neutre si experimentand, intr-un mod formal si elegant, culorile deschise.

 

Autoare: Anca Tanase

Editor Femei in Afaceri si Founder JoelleMagazine.Ro

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24