Articole
10-03-2014

Dupa numirea, la inceputul acestui an, pentru prima oara a unei femei in functia de director general pentru General Motors  ̶  este vorba de Mary Barra, ce va incasa pana la finalul anului un salariu de 14,4 milioane de dolari, cu 60% mai mult fata de cat avea predecesorul ei ̶ , este randul japonezilor sa promoveze femeile in top management. Dupa ce Toyota Motor si Nissan Motor au numit femei in echipele superioare de conducere din sediile centrale din Japonia, zilele trecute, conducerea Honda Motor a acceptat-o pe Hideko Kunii, ca prima femeie din boardul Honda, scrie japandailypress.com.

Hideko Kunii a fost profesor la Institutul de Tehnologie Shibaura. Ea va fi unul dintre cei 13 directori din consiliul director si nu va avea functie executiva in cadrul Honda. Aceasta decizie este o premiera nu doar pentru domeniul automobilistic, ci, prin traditie, membrii managementului superior al firmelor japoneze sunt, in marea majoritate, barbati.

Se pare ca aceasta decizie face parte din planul marilor companii japoneze de a-si diversifica managementul superior in scopul consolidarii pozitiei de pe piata. Pana acum, membrii consiliilor de conducere erau selectati din randul managerilor de sex masculin care isi dezvoltasera cariera in cadrul companiei respective. In plus, anul trecut, premierul japonez, Shinzo Abe a cerut mai multor companii sa numeasca cel putin o femeie in echipele de management superior.

Honda este una dintre companiile ce acorda o importanta deosebita economii mondiale si trendurilor din afara granitelor japoneze, fiind, de altfel, primul producator japonez care si-a deschis linii de asamblare in SUA, in 1982, exportand aproape 80% din automobilele produse.

In Japonia, doar 0,7% dintre manageri sunt femei, conform datelor furnizate de autoritatile japoneze.

Foto: Statesman

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24