Articole
06-01-2014

Mihaela Mitroi este prima femeie din Romania ce a spart sablonul top managementului dominat de barbati prin performanta de a fi devenit partener intr-o firma de audit de top din tara si este prima femeie care conduce divizia de consultanta fiscala si juridica din cadrul acestei companii. Este vorba de PwC Romania.

A lucrat 16 ani in cadrul PwC Romania, iar acum Mihaela Mitroi este unul dintre oamenii de top ai companiei, de altfel, una dintre cele mai importante firme de audit si consultanta din tara. Infiintata in 1997, PwC avea sub zece angajati in departamentul de taxe, iar, in present, compania are 600 de angajati si afaceri de aproape 40 de milioane de euro.Inceputul carierei nu anunta o evolutie atat de spectaculoasa. Mihaela Mitroi a lucrat mai intai ca programator, fiind absolventa a Facultatii de Cibernetica din cadrul ASE. „Dupa ce am terminat facultatea am fost repartizata la un asa-numit Oficiu de Calcul, din provincie, unde incercam sa programez sistemele de contabilitate pe niste calculatoare destul de rudimentare. Pe atunci, programarea era la stadiul de pionierat printre tinerii din Romania“, declara Mihaela Mitroi pentru businessmagazin.ro, numita in functia de lider al Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica din cadrul PwC, la jumatatea lui 2013, avand in subordine circa 200 de angajati.

Primul ei job i-a deschis apetitul pentru fiscalitate, astfel ca urmatorul loc de munca a fost cel de economist in cadrul unei companii de stat care se ocupa cu administrarea restaurantelor din sectorul 3 al Capitalei. “S-a nimerit intr-o zi ca persoana care facea contabilitatea, contabilul-sef, sa nu mai poata veni la serviciu. Evident, cineva trebuia sa faca bilantul intregii companii, iar directorul general s-a gandit ca eu as fi persoana potrivita. Bineinteles, nu mai facusem asta niciodata, era o responsabilitate foarte mare, era vorba de multa marfa, de multi oameni.” Mihaela Mitroi a aprofundat atunci mai multe carti de contabilitate, nopti intregi, iar cand debitul si creditul s-au aliniat, s-a dus la o contabila-sef (de la o alta companie), ca sa ii certifice munca: “Eram extrem de fericita si de mandra de ceea ce realizasem, rezultatul era intocmai cum scria in carti, dar m-am demoralizat rapid. Imi aduc aminte ca doamna respectiva a luat un creion rosu, ca la scoala, si mi-a inrosit tot bilantul la care muncisem. Dar m-am tinut de capul ei, cred ca eram stresanta, voiam sa aflu de ce nu e bine si pana la urma am invatat. Pe atunci oamenii nu erau pregatiti sa iti dea informatii, secretul meseriei era foarte bine pastrat”, a explicat Mihaela Mitroi in interviul pentru businessmagazin.ro.

Cariera si-a urmat cursul cu o perioada in Ministerul de Finante, la directia de finante publice, si pentru un timpintr-un departament de control, etape care au dus spre functia pe care o detine azi. “Nu exista limite, ajungi sa cunosti fiecare industrie, sa inveti macroeconomie, microeconomie si sa gandesti tot timpul «outside the box»”. 

Foto: businessmagazin.ro

Autoare: Alina Burlacu
Editor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24