Articole
04-07-2014

Vacantele balneomedicale: destinate relaxarii, dar si sanatatii. Turismul balnear sau curele balneomedicale sunt considerate a fi forme speciale ale turismului, practicate de aceia care vor sa rezolve o problema de sanatate sau de cei care doresc sa previna anumite boli. Tara noastra este unul dintre statele care au cele mai bogate, dar si cele mai variate posibilitati pentru turistii care fac parte din aceasta nisa, iar zonele ce pot oferi cadrul special pentru turismul balnear au un potential ridicat pentru o dezvoltare economica semnificativa in acest sens.

 

Fie ca vorbim despre apele minerale si termominerale, lacurile terapeutice, namolurile, emanatiile de gaze terapeutice, salinele sau plantele medicinale, fiecare statiune, care ofera vizitatorilor astfel de posibilitati, poate fi catalogata ca fiind o zona perfecta pentru dezvoltarea turismului balnear.

 

Cei care doresc sa se bucure de un sejur relaxant, dar si benefic pentru sanatate pot sa se adreseze direct agentiilor de turism care au oferte in statiunile speciale sau pot contacta Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania. Institutia a fost infiintata in anul 1993, la initiativa mai multor reprezentanti din cele mai importante statiuni balneare din tara, printre care: Baile Herculane, Baile Felix, Baile Govora, Calimanesti-Caciulata, Sangeorz Bai, Vatra Dornei, Mangalia, Sovata, Lacu Sarat, Slanic-Moldova si Buzias. Acum, organizatia are 62 de membri, care reprezinta cele mai mari statiuni balneare din tara noastra.

 

Statiunile balneare din Romania

Poate cea mai cunoscuta dintre statiunile balneare din Romania este zona Baile Herculane. Izvoarele termale de aici au fost descoperite acum sute de ani, iar cei care aleg sa isi petreaca un concediu beneficiind de izvoarele sulfuroase, termo-minerale si cloruro-sodice se bucura de tratamente ale sistemului nervos periferic, boli ale aparatului locomotor, probleme ale aparatului respirator sau ale tubului digestiv.

O alta zona cunoscuta este Calimanesti – Caciulata, cea mai mare statiune balneoclimaterica de pe valea Oltului. Cu ape minerale sulfuroase, clorurate si magneziene, turistii care aleg aceasta zona se bucura atat de frumusetea imprejurimilor, cat si de beneficiile tratamentelor de aici.

Mangalia este de asemenea cunoscuta atat in randul turistilor romani, cat si de catre cei care vin din strainatate special pentru tratamentele oferite de Sanatoriul Balnear Mangalia. La preturi medii, ofertele institutiei devin din ce in ce mai cunoscute in randul celor care doresc sa se bucure de litoralul romanesc, dar si sa isi imbunatateasca starea de sanatate.

La exemplele de mai sus putem adauga multe alte zone care sunt cunoscute si unde investitorii au deschis institutii speciale pentru cei care vor sa isi imbunatateasca sanatatea, dar sa se si relaxeze in timpul vacantei.

 

Citeste continuarea articolului pe: www.jurnaluldeafaceri.ro

Sursa foto: www.turistintransilvania.com

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24