Articole
29-03-2015

Egalitatea de gen la locul de munca, la nivel mondial, va fi atinsa in 2095 - conform raportului EYpe 2015, Women. Fast forward: The time for gender parity is now. Analiza a descoperit faptul ca atat barbatii, cat si femeile cred ca reducerea decalajului de gen ar putea sa depinda, in acest moment, mai putin de educatie si mai mult de modul in care barbatii si femeile reusesc sa conlucreze si sa creeze o atmosfera de lucru care sa permita dezvoltarea tuturor talentelor personale.

 

Tema excelentei si a modului in care femeile contribuie la atingerea excelentei, atat in business, cat si in viata personala a fost abordata in cadrul unui eveniment-pilot organizat pentru comunitatea femeilor de afaceri din Romania de echipa de Asistenta fiscala EY Romania. Invitatele au o cariera de succes in mari companii, precum BAT, Nestle, Allianz Tiriac Insurance, Transenergo sau Fildas.

 

Una din temele abordate in cadrul intalnirii a fost “Top Companies for Executive Women”, 2015, eveniment international de top, organizat de The National Association for Female Executives (NAFE) din Statele Unite, care a nominalizat EY printre primele 10 companii din lume care sustin activ egalitatea de gen. NAFE aduce recunoastere organizatiilor care au rezultate pozitive in ceea ce priveste avansarea femeilor pe pozitii superioare, in roluri de decizie pentru situatia profitului sau a pierderii si a planificarii succesiunii, dar si in ceea ce priveste egalizarea remunerarii intre genuri si integrarea vietii profesionale cu cea personala.

 

Miruna Enache, Partener Asistenta Fiscala, EY Romania, spune:

Atunci cand vorbim de profesie si avansare in cariera, plafonul de sticla (glassceiling) este un subiect la moda. Conceptul se refera, mai ales, la aparentesi idei preconcepute care stau in calea dezvoltarii profesionale a femeilor. Noi ne-am dorit saincepem o discutie deschisa pe acest subiect, prin care sa informam si sa transformam comunitatea profesionala romaneasca. Suntem diferite prin calitatile si sensibilitatea noastra, prin talentul si potentialul care ne pot ajuta sa transformam lumea. Inlaturarea plafonului de sticla care impiedica accesul femeilor la posturile de conducere este o provocare europeana cu mize mari.”

 

Claudia Sofianu, Senior Manager, Coordonator al specializarii „Impozit pe venit si Contributii sociale” adauga:

Luna martie – recunoscuta la nivel international ca fiind destinata celebrarii Femeii – ni s-a parut cel mai potrivit moment si pentru concretizarea initiativei noastre. Ideea principala a intregului eveniment a fost de a recunoaste si recompensa Femeia din spatele profesionistului. Propunandu-ne sa petrecem cateva ore intr-o atmosfera mai putin formala, mai relaxata, am discutat despre modalitati de comunicare non-verbala, de motivare, auto-motivare, despre posibilitatea sau puterea de a face diferenta in familie, in business, in societate.”

 

Acestea sunt doar cateva dintre temele pe care reprezentantele EY Romania le-au abordat impreuna cu invitatele lor in cadrul evenimentului „Esenta excelentei”, care a avut loc pe 19 martie 2015. Acesta s-a adresat femeilor aflate in pozitii de conducere si a reprezentat o ocazie de a explora inteligenta emotionala a femeilor din business, prin prezentari, exercitii si un atelier de creatie a parfumurilor.

 

Pentru mai multe informatii despre eveniment, va rugam sa accesati: acest link.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24