Articole
16-02-2014

Romania abordeaza noi piete pentru promovarea destinatiilor turistice. Autoritatea Nationala pentru Turism si-a reluat participarea la Targurile Internationale de Turism de la Istanbul si Zurich, potrivit turism.gov.ro.

In 2014,  Autoritatea Nationala pentru Turism revine la Targul International de Turism East Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition (EMITT), gazduit de Istanbul, dupa o absenta de mai multi ani. Vicepresedintele ANT, Mirela Matichescu a participat la deschiderea oficiala a expozitiei. Standul Romaniei, de 50 de metri patrati, s-a aflat intr-o zona cu vizibilitate buna, alaturi de alte destinatii turistice europene si internationale.

EMITT este targul cel mai amplu de pe piata turca si este dedicat atat profesionistilor din sectorul turism, cat si publicului. Turismul cultural este punctul de atractie al standului Romaniei, impreuna cu destinatiile city break. Editia 2013 a EMITT a inregistrat 4.500 de expozanti, 131.000 de vizitatori (circa 59.000 de vizitatori trade si circa 72.000 public) si au fost reprezentante 67 de destinatii.

In aceeasi perioada, Romania a participat si la Targul International de Turism FESPO, desfasurat la Zurich, in Elvetia. FESPO Zurich este cea mai mare manifestare pentru public din Elvetia, oferind o excelenta platforma de promovare pentru destinatiile turistice din Romania. Ecoturismul si Delta Dunarii sunt produselele cele mai cautate de turistii elvetieni.

De asemenea, Romania a participat pentru prima data la Targul International de Turism ADVENTUR 2014, desfasurat in luna ianuarie la Vilnius, in Lituania. Participarea in premiera a Romaniei la acest targ de turism face parte din strategia de promovare a Romaniei pe piata tarilor baltice. Turistii din Lituania au fost interesati de litoralul romanesc, de turismul montan, de schi, dar si de statiunile balneare din tara noastra.

Foto: turism.gov.ro

Autoare: Denisa Cristache
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24