Articole
02-03-2015

Cea de-a doua editie a evenimentului „Limba romana, pe agenda expatilor” a avut loc pe 26 februarie 2015 la Libraria Bastilia din Bucuresti. Printre cei peste 30 de participanti la eveniment s-au numarat antreprenori, specialisti din domeniul resurselor umane din cadrul companiilor si studenti ai Academiei de Studii Economice Bucuresti – Facultatea de Administrarea Afacerilor, cu predare in limbi straine.

 

La fel ca la prima editie, evenimentul a inclus un moment interactiv, reprezentat de sustinerea unei secvente demonstrative dintr-o lectie de limba romana pentru expati. Pentru ilustrarea acestui moment, cativa invitati au jucat rolul cursantilor.

 

Integrarea expatilor, prin programe de training lingvistic

 

A doua editie a seminarului „Limba romana, pe agenda expatilor” a debutat cu o scurta prezentare sustinuta de Aura Ipate, Director General al Centrului de Limbi Straine A_BEST, care a vorbit despre „Integrarea expatilor in mediul de afaceri romanesc, prin programele de training lingvistic.” Ea a subliniat faptul ca „interesul pentru predarea limbii romane a crescut odata cu venirea in tara a expatilor, fie ca acestia sunt investitori, studenti straini sau reprezentanti ai ambasadelor. Ca urmare a acestui fapt, tot mai multe departamente de resurse umane din companii vor sa achizitioneze programe de pregatire lingvistica pentru expati.” Aura Ipate a adaugat: „in momentul in care este solicitat un astfel de curs, companiile trebuie sa aiba in vedere anumite criterii, astfel incat pregatirea sa poata fi structurata si adaptata conform cerintelor si nevoilor de lucru ale fiecarui cursant.”

 

Guest speaker  al celei de-a doua editii a seminarului „Limba romana, pe agenda expatilor”a fost Geert Jan Buisman, Adviseur International Public Affairs la Ambasada Regatului Tarilor de Jos, care a vorbit despre „Experienta de expat in sala de curs.”      

 

„Am inceput studiul limbii romane cu lucrurile de baza. A trebuit sa invat gramatica, ceea ce a fost foarte dificil, intrucat limba romana are o groaza de exceptii. Treptat, trainerul a incercat sa ma motiveze sa comunic mai mult in limba romana prin foarte multa conversatie pe diferite teme. Pe masura ce am acumulat o baza de cunostinte, am putut parcurge materiale mai complexe, inclusiv articole de ziar”, a declarat Geert Jan Buisman, Adviseur International Public Affairs la Ambasada Regatului Tarilor de Jos.

 

Totodata, el a mai precizat: „Flexibilitatea trainerului m-a ajutat foarte mult, intrucat sunt o persoana cu un program incarcat, asa ca am apreciat cu atat mai mult acest lucru. Scopul principal pentru care am vrut sa studiez limba romana  a fost sa ma pot exprima in contexte de zi cu zi si sa pot citi presa.”

 

Cel mai asteptat moment al serii l-a reprezentat ilustrarea unei secvente didactice dintr-o lectie de limba romana pentru expati. Pentru aceasta, cativa dintre invitati au interpretat rolul unor „cursanti” expati, sub coordonarea trainerului Alexandru Macovescu, care a pregatit cateva materiale pe tema „La cumparaturi”.

 

Cea de-a doua editie a seminarului „Limba romana, pe agenda expatilor” s-a incheiat cu o tombola in cadrul careia au fost oferite premii de catre partenerii A_BEST. Totodata, invitatii au interactionat in cadrul unei sesiuni de Networking.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24