Articole
04-03-2015

Parisul este considerat a fi orasul iubirii, insa capitala Frantei constituie, mai degraba, prin farmecul sau aparte, un melanj intre cultura, moda, business si dragostea pentru arta de a trai frumos.

 

Fiind unul dintre cele mai importante centre culturale si de business din lume, Parisul gazduieste cele mai apreciate show-uri de moda, alaturi de celelalte trei capitale ale modei: New York, Londra si Milano. Atmosfera show-urilor de moda este una fascinanta, iar a te intalni cu designeri celebri pe strada, in perioada saptamanilor modei de la Paris (Women’s & Men’s Fashion Weeks) poate fi ceva pe cat de normal, pe atat de interesant daca fashion-ul este un domeniu care te pasioneaza cu adevarat.

 

Moda ca business

Moda, mai mult decat un simplu domeniu creativ in care artistii au rolul principal, este un domeniu in care din ce in ce mai multe business-uri infloritoare inoveaza si creeaza locuri de munca, generand totodata o varietate de optiuni disponibile pentru toate stilurile vestimentare, indiferent de preferinte.

 

Diversitate culturala si gastronomica

In plus, cultura franceza, asociata adesea capitalei acestei tari cu aer boem, este foarte diversificata, oferind posibilitatea de a vizita monumente, galerii de arta si muzee impresionante, combinand placerea de a descoperi locuri noi cu deliciul bucatelor pregatite in stil frantuzesc. In acest sens, branzeturile si vinurile frantuzesti sunt renumite in intreaga lume.

 

Printre cele mai importante locuri care ar trebui sa se afle pe lista oricarui pasionat de calatorii in momentul cand ajunge in Paris se afla Luvrul (un muzeu impresionant, unde poate fi admirata si pictura Mona Lisa), Muzeul Orsay (construit in locul unei gari, cu numeroase opere impresioniste de exceptie), Domul Invalizilor si celebrul bulevard Champs-Élysées, cu a sa forfota permanenta, unde te poti delecta cu ultimele trend-uri propuse de catre cele mai renumite magazine din lume. Totodata, faptul ca Disneyland si Palatul Versailles se afla in imediata apropiere a Parisului ii confera acestui oras un plus de savoare culturala.

 

Parisul, orasul luminilor

Parisul mai este cunoscut si sub denumirea de „La Ville-Lumière (Orasul Luminilor), care provine atat de la faptul ca orasul era un renumit centru de educatie in epoca iluminismului, cat si din adoptarea ulterioara a iluminatului public, care a facut ca acest oras sa devina unul plin de lumina, la orice ora.  In plus, Turnul Eiffel, un monument istoric ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO, reprezinta, in acest sens, un exemplu elocvent al rolului pe care luminile il joaca in sporirea farmecului aparte al acestui oras, turnul fiind luminat pe parcursul intregii nopti si licarind la fiecare ora fixa pentru a oferi tuturor celor prezenti un spectacol de lumini inedit.

 

Adesea asociat drept sinonim al cuvantului cultura, Parisul este una dintre capitalele europene care imbina, in mod armonios, placerea de a face business cu stilul, din dragoste pentru arta si pentru frumos.

 

Foto: http://oddstuffmagazine.com/

 

Autoare: Anca Tanase                                          

Editor Femei in Afaceri si Founder JoelleMagazine.Ro

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24